Suomen sisäinen 'suomettuminen' näkyy YLE:ssä!

Suomi eli vahvana Neuvostoliiton kanssa YYA -sopimuksen jälkeisen ajan ns. suomettumisilmiötä. Sana 'suomettuminen' oli seurausta median ja kansalaispuheen rajoittuneisuudesta suhteessa Neuvostoliittoon liittyvään uutisointiin.

Suomettumis -ilmiö lanseerattiin ilmeisimmin saksalaisten taholta 'filandizirum', jolla pyrittiinn ilmentämään alistuneisuussuhdetta neuvostotasavaltaan.

Vaikeina aikoina, kansamme johdon taholta, on ollut tervettä myötäillä suurvaltion lanseeraamaa miellyttämispolitiikkaa.

Huolimatta siitä, miten suomalainen poliittinen johto on vuoden 1944 jälkeen onnistunut, voidaan heidän ansiokseen lukea, että maltillisuus on aina hyvästä.

Sen sijaan, aikamme poliittinen johto edustaa keikailevaa elitismiä.

Valta-aseman hyväksikäytöstä on tullut 'maan tapa'.

Kansana, suomalaiset ovat sitkeitä, toiminnallisia ja oikeudellisia. Manipulaatio, jota on syötetty vuosikymmenet, lienee mahdollistanut päättäjien itseisoikeudellisen tavan poiketa linjasta ja hyväksikäyttää vaiennettua kansaa.

YLE:n toimituksen sisäisen kielenkäytön rajoittaminen on näkynyt jo pitkään. Uutisointia tehdään kieli keskellä suuta, ketään tai mitään loukkaamatta.

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu