Onko joulunodotus painajaista?

Joulu on jo ovella. Viikon kuluttua elämme aatonaattoa, sitä kiireisintä hetkeä, jolloin kaikki valmistelut olisi jo oltava lähestulkoon tehdyt.

On selitettävä lähipiireille, kuinka olen sen ja sen jo hoitanut. Mutta vielä on se ja se hoitamatta. Mitenköhän tästä selviää?

Onko hautakynttilät jo hankittu? Vielä olis ne kummilasten lahjat. Mä en siis kertakaikkiaan enää keksi mitään. Eikä meillä ole rahaakaan. Onko sun Visalla vielä katetta? Ai ei, no miten sä luulet, että tää homma hoituu?

Käydään sitten ennen sinne hautuumaalle menoa mun isoisän luona. Sillä voi olla jo viimeinen joulu. Joo, joo, mutta missä ajassa sä luulet, että…. Nyt mua itkettää. Mä en jaksa. Jos sä vaan menet. Ostat sitten matkalta sille kukan tai tossut tai… keksi nyt Jumalauta jotain.

Enkä mä jaksa lähtee taas näyttelemään onnellista teille. Ja mitä sun äitiskin sanoo, kun meillä ei nyt enää oikein mene – siis ei mitenkään.

Tänä vuonna aatto on lauantaina. Onneksi nykyisin kaupat ovat auki myöhään, joten myös työssäkäyvät ehtivät perjantai-iltana kuluttaa/tyhjentää vihonviimeiset rahansa/luottotilinsä hätäisiin lahjaostoksiin.

Työttömät ovat hissukseen suorittaneet ostoksensa päivärahojansa laskien. Mihin tänä jouluna on varaa? Kirpputoreilta onneksi voi tehdä löytöjä. Lapsille leluja ja pelejä. Vähän halvemmalla. On tätä mietititty, miten meidän lapset eivät enää saa kunnon lahjoja. Ai miten niin kunnon? On siellä ihan hyväkuntoisiakin. Ja eikös kierrätys ole päivän teema?

Onneksi saatiin se YLE:n keräyksen lahjakortti, on ainakin ruokaa pariksi päiväksi.

Suomalainen valmistautuu jouluun täydellisyyttä tavoitellen. Kaiken on oltava mallillaan, että jouluaatosta tulisi suurenmoinen kokemus. Erityisesti on huomioitava, onko kinkku paistettu niin, ettei kukaan pääse moittimaan  possureppanan jalkaa liian kuivaksi, liian suolaiseksi tai liian jotain muuta.

Joulunodotus kuuluu radiossa. Jouluradio soi, jos jaksaa kuunnella. Minä jaksan, kun autoilen. Rauhoittaa ja palauttaa lapsuuden joulumuistoja.

Tunnistan, että muistot ovatkin parasta joulua.

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu