Minä niin mieleni pahoitin ikäautoni puolesta!

Hankin soman Peugeot 307  v. 2011. Ikää kaunottarellani oli tuolloin jo 10 v. Eikä ole pahoja päästellyt.

Hän on palvellut minua moitteettomasti, mitä nyt pieniä remppoja kulkiessa sattuu. Autoni on kaunis, kullanhohtoinen menopeli, jota myös 'kultaiseksi noutajaksi' kutsutaan.

Onhan Hän toiminut lastenlasteni noutajana milloin koulusta, milloin päiväkodista.

Ja onpa Hän mukisematta kuljettanut myös muuttokuormia ja rakkaan lemmikkini viimeiselle matkalleen Viikin eläinsairaalaan. Raskaalta olisi tuntunut myös koirani tuhkauurnan hakeminen postista ilman turvallista autoani.

Hän, madame Peugeot 307, on kuljettanut minut 15 minuutissa työpaikalleni, jonne julkisilla kulkuneuvoilla aikaa olisi mennyt tunnin verran suuntaansa, useiden eri kulkuneuvojen vaihdoilla.

Kuuntelin päivällä ministeri Bernerin perustavanlaatuista selvitystä siitä, miten uuden auton saisi ensi vuonna verottomana. Siitä en edes haaveile, ellei tule lottovoittoa.

Ihailin ministerin ulosantia, sillä hyvin hän on oppinut suomen kielen, mitä nyt muutamia objektivirheitä kuulin, mutta se on anteeksiannettava. Intonaatio kuulosti hyvin suomalaiselta.

Jos en väärin ymmärtänyt, koko ruljanssin tarkoitus olisi saada Suomen tieverkosto huippukuntoon. Kysyinkin 'Kultaiselta noutajaltani', miten hän on kokenut teiden kulkukunnon. Vastaus oli; no problem, paitsi se Leppävirran, Riihirannan soratie – se ärsyttää.  Kun ei ole kansanedustajaa suurelta Leppävirralta saatu eduskuntaan, niin tietkin on jääneet hoitamatta.

Ikäautossani tuskin maksoin valtiolle veroja muutoin kuin myyjän tai rahoitusyhtiön alveina. Rahoitusyhtiö Svea Ekonomi rahasti minut kuiviin. Pääoma pieneni hitaasti. Oli korkoja ja kaikenkarvaisia lisiä.

Sain kuitenkin itselleni maksetuksi kulkupelin, joka nyt kiltisti odottaa pilttuussaan seuraava ajokäyntiään.

Hän on  ystävä, turva, vapauttaja, auttaja, mutta myös valtiovallan taholta vaarallinen.

Hän on ikääntynyt, etten sanoisi jo vanha.

En aio hylätä Kultaista Noutajaani, vaikka ministerin tavoitteena onkin autokannan uudistaminen autoveron poistamisella. Kuulemma myös maksut nousevat, mitä vanhempi.  Ja olihan siellä muitakin, rakkaan autoni päänmenoksi suunniteltuja lisämaksuja.

Kyllä minä niin mieleni pahoitin rakkaan autoni puolesta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu