Suomalainen asuntopolitiikka suosii hyväksikäyttäjiä!

Kelan uusi pääjohtaja, Elli Aaltonen, on tuonut huolensa asumistukien räjähdysmäisestä kasvusta.

Hänen päätelmänsä oli, että viimeaikojen irtisanomisten ja työttömiksi jääneiden tarve, on seuraus ja syy asumistukimenojen kasvuun. Korviini särähti, että Elli on edeltäjänsä, Liisa Hyssälän pitkäaikainen ystävä ja työkumppani. Heillä onkin vuosien kokemus suomalaisesta sosiaalipolitiikasta.

Kaksi keskutalaisnaista (tosin Elli Aaltonen ei tunnistaunut keskustalainen, mutta läheltä liippasi) – molemmat veronmaksajien rahoilla vaurastuneita ns. asiantuntijoita.

Itse en usko lainkaan tuohon päätelmään.

Useimmat työttömiksi jääneet ovat ansiosidoinnaisen työttömyysturvan saajia. Ansiosidoinnainen työttömyysturva ei useimpien kohdalla oikeuta asumistukeen.

Asumistuenhakijat eivät ole vain työttömiksi jääneitä suomalaisia. Asumistukea hakevat nyt myös luvan saaneet turvapaikanhakijat. Mutta myös he, jotka pimittävät tulonsa ja pelaavat kaikilla keinoin.

Olen tullut tietoiseksi, että monet 'maahanmuuttajaperheet' pelaavat Kelan tuilla. Espoon kaupungin asunnoissa asuu perheitä, joiden päätulonsaajat eivät asu samassa osoitteessa, mutta käytännössä asuvat. Näin ns. yksinasuva puoliso lapsineen saa kaiken tuen niin kunnalta kuin valtiolta. Näiden selvittelyyn ei ilmeisimmin kunnilla tai valtiolla ole voimavaroja – silti maksavat katteettomasti veronmaksajien rahaa.

Asioidessani viime vuoden elokuussa Leppävaaran Kelan toimistossa, tupa oli täynnä, ei-suomalaisia.  Tupa oli täynnä aina, kun yritin päästä selvittämään, mihin jättämäni paperit olivat kadonneet.

Minulta penättiin papereita, jotka olin jättänyt Kelan -postilaatikoon viikkoja aiemmin.

Olin Kelan näkökulmasta huijari, joka yritti saada asumistukea, vaikka paperit olisivat kertoneet aivan muuta.

Suomalaisena, verotiedot eivät valehtele – kaikki näkyy.  Jos haluat huijata, et tee työtä, josta maksat veroa.

On hyvä, että Elli Aaltonen on huolissaan.

Olisi vielä parempi, että kansaamme hyvin palvelleesta ja veroja maksaneesta kansanosasta oltaisiin eniten huolissaan.

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu