Päivän terveyskeskuspalvelua Vantaalla

Muutin Espoosta Vantaalle joulukuussa 2016. Halusin lähemmäksi lapsiani ja lasteni lapsia. Aika hyväksyttävää, eikö? Toisaalta tiesin, että menetän niin veroissa kuin asumisessakin, mutta otin riskin.

Harvoin tarvitsin lääkäripalveluja, mutta Espoo palveli tehokkaasti.  Tosin olin vielä kesäkuussa 2016 työterveyshuollon asiakas, joten siellähän ei tarvinnut jonotella sen kun netistä varasi ajan, joita oli runsaasti tarjolla eri asemilla.

Tänä aamuna ryhdyin sitten varailemaan aikaa Vantaan terveyspalveluihin. Kun olin selviytynyt lähes kymmenestä nuomeropainannasta, pääsin jonotukseen, jossa todettiin, että jonotus maksaa paikallispuhelumaksun. Sittenpä alkoi musiikillinen tuokio. Väliin tuli myös huomautus, että jos katkaiset nyt puhelun, jäät palvelun hännille. No, en katkaissut. Lopulta miesääni ilmoitti, että haluatko, että soitamme Sinulle takaisin – jos haluat takaisinsoiton, paina 1 jne.

Tottahan toki, halusin takaisinsoiton. Luvattiin soittaa kuluvan päivän aikana. Mietin, että miten ihmeessä voin lähteä koirani kanssa lenkkeilemään, saati autoilemaan. Eritoten autossa en kuule soittoa, saati että pystyisin käymään aikavarausneuvotteluja. Tätä soittoa en halua vaarantaa, siispä pysyin kotona.

Jippii – soitto tuli noin kolmen tunnin kuluttua.

Kyselin alkuun, miten minun on toimittava, kun olen tässä nyt uutena kuntalaisena lääkäriaikaa varaamassa.

Ystävällinen naishenkilö kertoi, miten Vantaalla toimitaan. Koska olen uusi, minulla ei tietenkään ole omalääkäriä.

Omalääkärivaraukset tehdään aakkosellisen jaon mukaan. Hyvä.

Aloitetaan siis ilman omalääkäriä. Tänään elämme 8.2., eli helmikuun alkupuolta.

Ensimmäinen vapaa-aika löytyi 30.3., eli maaliskuun lopussa. Odotellaan tässä sitten lähes kaksi kuukautta.

Laskeskelin, että joo, toki tässä voin odotella, mutta yksi resepti pitäisi välittömästi uusia. Valitettavasti uusimiseen tarvitaan lääkärinvastaanotto. Jep, jep!

Espoossa oli Omakanta -palvelu netissä, jossa reseptien uusiminen onnistui näppärästi. En sitten huomannut ennen muuttoani hoitaa ko. reseptin uusintaa.

Luulen, että kuolema tuskin minua korjaa tuon resptin uusinnan viiveen takia – onneksi se ei ole elintärkeä, vaikka tärkeä onkin. Eläkeläisenä, minulla ei ole varaa edes katsoa yksityisten terveyspalvelujen suuntaan.

Tästäpä sitten askellamme SOTE:n armolliseen aikaan. Sieltä on tulossa valinnanvapaus, nopeaa palvelua jokaisen kansalaisen tarpeisiin.

Eli, jatkossa voin, toivon mukaan, valita netin kautta aikani sille terveydenhuollon yksikölle, jonka olin valinnut palvelijakseni. Ja sovitan aikatauluuni ajan ja minulle sopivan lääkärin. Mahtavaa.

Olisin siten tasa-arvoisessa asemassa työterveyshuollon asiakkaiden kanssa. Erotuksella tietenkin, että käyntini maksaa minulle X-määrän euroja, kun työterveyshuollossa työnantaja vastaa maksusta.

Elämme näin ollen mielenkiintoisia aikoja. Miten terveyspalvelut v. 2019 kohtaavat kaikenkarvaisen kansan – vai kohtaavatko oikeasti?

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu