Perus -sanan merkityksiä – suomalaisuudesta puhumattakaan!

Perus -sanan liittäminen suomalaisuuteen on minua pohdituttanut jo pitkään. Wikipedian mukaan sana –perus– kuvaa seuraavaa: perustana, pohjana, lähtökohtana oleva, tärkein, hallitseva, johtava, pää- !

Puolueen nimeksi hyväksytty Perus -alkuinen ja –suomalainen – loppuinen nimi, on tietyllä tavalla keinotekoinen, jopa harhaanjohtava mielikuva siitä, miten suomalaisten identiteetin hallintaan pyrkivä puolue, on saanut oikeuden nimensä käyttöön.

Puuttumatta siihen, miten yhdistysten nimet todennetaan, on kummallista, että nimi on tullut hyväksytyksi, ikään kuin se edustaisi kaikkia suomalaisia.

Perussuomalaisuus ei mielestäni voi edustaa puoluetta, sillä jokainen Suomessa syntynyt ja identiteettinsä suomalaiseksi kokeva, on aina perussuomalainen. Eli tärkein, hallitseva tai pääsuomalainen.

Kun puhutaan kantasuomalaisuudesta, sillä pyritään erottumaan maahanmuuttajista. Ylen Puheradiossa aikanaan  ohjelmaansa vetäneet Ali ja Husu, usein puhuivat Kasuista ja Mamuista.

Perus -sana on taipumaton tai vaillinnaisesti taipuva. 

Perus -sanan taipumattomuus onkin mielenkiintoinen. Kuka tai ketkä tahansa voivat ottaa Perus -sanan alkuviitteeksi tavoitteidensa saavuttamiseen.

Sen sijaan, sanan –suomalainen– liittäminen perussanaan, on suomalaisuuden hyväksikäyttöä.

 

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu