Mitkä tahot hyötyvät maksuhäiriöisistä?

Kuntavaalien tohinassa valtakunnan isot asiat ovat jääneet varjoon. Nykyinen hallitus ei ole korvaansa lotkauttanut maksuhäiriöongelmalle, joka vuosittain paisuu tavoittamattomiin.

V. 2017 maaliskuun loppuun mennessä kirjattiin 374.000 maksuhäiriötä. Vuoden aikana 150.000 henkilölle kertyi puoli miljoonaa maksuhäiriömerkintää (Taloussanomat).

Vuosittain tuhansia kansalaisia putoaa ulos järjestelmästä, jolla turvataan perusoikeudet, kuten asunto, puhelin, tietokoneliittymä tai pankkikortti.

On kysyttävä, mitkä tahot hyötyvät?

Hyötyjiksi noussevat monet ulkomaalaiset perintäyhtiöt, kuten Lindorff, Svea Ekonomi, Intrum Justitia, etc.

Todennäköisesti myös suomalaisia perintäyhtiötä on. Nyt en tiedä, onko esim OK -perintä suomalainen.

Valtion laitos, Viikin eläinsairaala, käyttää Lindorff Oy:ta osamaksuyhtiönään. Kun eläimen, lemmikin tai tuotantoeläimen, hoitomaksu käy omistajalleen liian suureksi, Lindorff on otettu osamaksukerääjäksi. Samalla tietenkin perijäksi. Useimmiten hoitomaksut ylittävät eläinten omistajien sen hetken maksukyvyn, sillä hinnoittelu mm. viikonloppuisin nostetaan 50 -100 % normaalihintojen päälle.

Onko valtion etu jossain luuraamassa? Miksi nykyiseen tilanteeseen ei haluta löytää ratkaisuja?

Onko pankeilla kytköksiä perintäfirmojen soluihin? Istuvatko kansanedustajat tai ministerit perintäyhtiöiden hallituksissa? Finanssivalvonta lienee useimmiten velallisten oikeusturvan jarruna.

Velananantajien turvasta kyllä pidetään huolta lakien ja asetusten voimin. Ja hyvä niin. Toisaalta, heillä on myös mahdollisuus tilinpidollisin keinoin turvata menetyksensä.

Näyttää siltä, että maassamme on varaa pitää lähes puolta miljoonaa kansalaista yhteiskunnan rajapinnassa.

Maksuhäiriöisiä, jos sillä sanalla on edes luvallista kutsua ihmisiä, on kaikissa ikä- ja yhteiskuntaluokissa.

Eniten kuitenkin heissä, jotka syystä tai toisesta ovat menettäneet työnsä, yrityksensä, perheensä tai ovat nuoria, joiden keinot selviytyä itsenäistymisestään ovat heikot mm. oman taustaperheen turvan puuttumisen takia.

Nyt on lähinnä lähdetty syyllistämään velkaantuneita. Syyllistämällä saadaankin helposti ihmiset tuomitsemaan ns. 'holtittomat'. En näe kuitenkaan holtittomuutena sitä, että ihminen ahdinkotilassaan on valmis etsimään ratkaisuja, jotka koituvat lopulta hänen turmiokseen.

Pikavippien korkokattoa ollaan toki suunnittelemassa laskettavaksi 50 %:ta 30 %:iin, joka sekin on vielä korkea.

Suomessa rekkakuskit joutuvat uhriksi monen epätoivoon ajautuneen kuolemantuottamuksesta. Rekkakuskit tietävät, että työn jatkaminen sen jälkeen on raskasta. Joku elämänsä päättävä vain ohjaa autonsa suoraan rekan eteen, siinä ei enää väistellä.

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu