Suomi, pohjoinen paratiisi vai rasistinen valtakunta!

"Muuttuuko ihminen ja mihin suuntaan voi viedä, huomispäivän tie" laulaa Georg Ots kappaleessaan, Muuttuvat  laulut. 

Ei, ihminen ei muutu.

Historia vain toistaa itseään. Ihmisten mieliä tosin keinuttelevat monet ympärillä tapahtuvat, kuten ilmastonmuutos, pakolaisongelma, taloudellinen epävarmuus, polarisaatio ja monet muut ajassa olevat ilmiöt.

Elämme aikaa, jossa taistelu vallasta, perusturvallisuuden säilymisestä, olemassaolon oikeutuksesta, luonnonvaroista ja köyhyyden lisääntymisestä, pelottaa ja nostaa turvallisuuden merkityksen arvoon arvaamattomaan.

Me suomalaiset, olemme peloton kansa. Olemme joutuneet taistelemaan paikkamme ja aikanaan myös uskontomme sodissa, joiden ylisukupolvisia kansalaisia elää yhä keskuudessamme.

Oman maamme arvostus on edelleen vahvana sodanjälkeisen ikäpolven lapsissa, lastenlapsissa ja vielä lastenlastenlapsissa.

On hienoa, miten me suomalaiset, olemme onnistuneet rakentamaan tämän maan sen kaltaiseen arvoon, joka viehättää ja kutsuu kansalaisa myös muista kulttuureista.

Suomi on nykypäivän paratiisi.

Ongelma astuukin esiin silloin, kun maahamme saapuu turvapaikanhakijoita, jotka mielletään uhaksi ei mahdollisuudeksi.

Suomalaisessa mentaalissa elää yhä oman kansansa oikeuksien puolustaminen. Muukalaisten mukana siirtynyt uhkakuva on synnyttänyt vastarintaliikehdintää, jota helposti kutsutaan rasismiksi.

Mielestäni kyse on kuitenkin uhasta ja pelosta.

Asiaa olisi tarpeen käsitellä nimenomaan uhan ja pelon kautta. Ei rasismin, sillä suomalaiset eivät ole yhtään rasisitsempia kuin vastaajansa.

Suomi on edelleen pohjoinen paratiisi, jonne halutaan muuttaa. Meillä on kultaa, jota pian kaikki haluavat.

Makeaa vettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu