En marche vs Sininen tulevaisuus

Sininen tulevaisuus -yhdistys ei ole vielä puolue. Eduskuntaryhmänä, viiden ministerin voimin, tuo ryhmä käyttää valtaa, joka yleensä on puolueilla.

Elo on verrannut uuden ryhmänsä mahdollisuutta Ranskan Le Marchen kaltaiseen nousuun.

Kenties tuo kansanliike innoittikin suomalaisen, Uusi mahdollisuus -liikkeeseen, mahdollisuuteen, joka irtautui Perussuomalaisesta kansanpuolueesta, 20 – jäsenen lähtemisellä, tavoittelemaan nykyisen hallituksen arvopolitiikkaa, johon sitten jo melkoinen ministerikasauma kuului, kuten myös puhemies Lohela!

Arvoselittelyt ovat merkityksettömiä. Niillä Keskusta ja Kokoomus perustelivat pelkoaan Jussi Halla-ahoa vastaan.

Tosiasiassa, oli läpinäkyvää, että Halla-ahon tiukan linjan takia, nykyinen, hallituksessa ollut Perussuomalaisten ministeriön joukkio olisi vaihtunut. Pelko saattoi olla suurempi kuin todellisuus.

Hyvä on!

Nyt 20 kansanedustajaa, joista 5 on ministeriä nykyisessä hallituksessa, voivat jatkaa sovittua hallitusohjelmaa.

Hallitusohjelma ei ole kuitenkaan tuottanut niille äänestäjille, jotka saattaisivat uskoa 'Siniseen tulevaisuuteen', mitään rohkaisevaa.

Nuoret ovat avainasemassa.

Heitä hallitusohjelma rankaisee kovalla kädellä. Ammattiinsa opiskelevia nuoria on entistä vähemmän. Heidän koulutusrahansa on minimoitu.  Ammattioppilaitokset ovat joutuneet supistamaan toimintojaan. Yhä pienempi määrä, pienituloisten perheiden lapsista pääsee opiskelemaan.

Perussuomalaisista lähtijöinä näytti olevan kasa ikämiehiä, naisia ei juuri näkynyt.

Veera Ruohokin häilyi, mutta äänesti hallituksen jatkuvuuden puolesta. Arja Juvonen oli ryhdikäs, hän ei lähtenyt nuolemaan, vaan äänesti hallituksen jatkuvuutta vastaan. Arjalle toivoisin jatkossa puoluetta, joka vakuuttaa hänen arvonsa. Siinä on nainen, josta vielä kuullaan.

Le Marche on ollut ranskalaisille nuorille tuuletuksen paikka. Emmanuel Macron on 39 -vuotias, lääkäriperheen poika, joka rakastui opettajaansa. Vanhempansa yrittivät estää poikansa suhteen ikäistään vanhempaan naiseen, mutta toisin kävi.

Kansanedustaja Simon Elo on, ikävä kyllä, Perussuomalaisen puolueen jättänyt heikoin lenkki.

Tosikkona persoonana, nuoret eivät häntä kuule. Tarvitaan rämäkämpää otetta.

Emmanuelle Macron on komea, sosiaalinen, ihmiset huomioiva ja monipuiolisesti oppinut älykkö!

Hän on henkilö, johon myös vanhempi ikäpolvi luottaa.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu