Huostaanotot suomalaista arkea – nyt myös lemmikit!

Samaan aikaan, kun maamme talous nousee ja ennusteet lupaavat jopa 3 %:n talouskasvua, ihmisten pahoinvointi syvenee.

Myös perheiden lemmikit ovat nyt heitteillä.

HS ti 18.7. kertoo artikkelissaan,  että kissoja huostaanotetaan aiempaa enemmän. Myös koiria, kaneja, kilpikonnia ja muita pieneläimiä.

HESY, eli Helsingin eläinsyojeluyhdistys, ei saa julkaista huostaanotettujen lemmikkien kuvia, sillä omistajansa saattaisivat tulla vaatimaan omansa.

Taustalta nousevat sosiaaliset ongelmat, jotka voivat olla moni-ilmeisiä.

Koirat ja kissat ovat monille masentuneille ne ainoat, jotka tuovat iloa ja lohtua. Ongelmien kasaantuessa, eläinten huolenpito ei onnistu. Jos ei pysty hankkimaan ruokaa itselleen, ei sitä myöskään eläimille ole.

Mielenterveyden pettämisen seurauksena myös kognitiiviset taidot heikkenevät.

Kaikki vähävaraiset eivät kuitenkaan ole mielenterveys- tai  päihdeongelmaisia. Useimmat huolehtivat ensin lemmikkiensä ruuan ja sitten vasta itsensä.

Tämän olen nähnyt ja todennut.

Sen sijaan, poliittiset päätökset, alhaisen toimeentulon saajien keskuudessa, ovat merkittävä masennukseen johtava syy.

Velkaantuneet perheet ja yksilöt yrittävät selviytyä veloistaan kulutusluotoilla, jotka tuovat hetken helpotuksen, mutta eivät ratkaise selviytymistongelmaa.

Yhteiskunnalla ei ole varaa välinpitämättömyyteen.

Hallituksemme toimet ovat ajaneet ennennäkemättömän joukon ihmisiä kurjuuteen, joka ei vielä näy katukuvassa eikä suurina itsemurhalukuina.

Päällisin puolin, elämä maassamme jatkuu, kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Kuitenkin, maan uumenissa kytee pommi, jonka räjähdystä kukaan ei toivo.

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu