Nyt on tarve puhua!

Olen kuunnellut tänään Turun terrori-iskusta KRP:n tiedotustilaisuuden, SUPO:n tiedotustilaisuuden, pääministeri Sipilän tiedotustilaisuuden ja YLE:n A-studion. Olen myös lukenut FB -päivityksiä, Puheenvuoro -postauksia ja kommentointeja niihin.

Yhteenvetona tällä momentumilla totean, että äärimmäisen raaka terroriteko on tapahtun ut Turussa perjantaina 18.8. klo 16.00 alkaen.

Syvä osanottoni uhreille ja menehtyneiden omaisille!

Cataloniassa edellisenä päivänä tapahtunutta terroritekoa seurasi välittömästi Suomen Turku, joka tunnetaan Joulurauhan julistuksestaan.

Olen havainnut itsestäni, että on tarve puhua. On tarve kertoa eteenpäin omat tunnelmansa tapahtuneesta. Puhumisen tarve on myös näkynyt verkossa, joka on luonnolliseti hyvä väylä purkaa tunteitaan.

Parempi olisi kuitenkin, että kohtaisi toisen kasvotusten.  Kaikilla ei kuitenkaan ole tähän mahdollisuutta. Siksi on hyvä, että on jokin väylä, jossa omaa pohdintaansa on mahdollista jakaa.

Monet vievät kynttilöitä ja kukkia tapahtumapaikoille.

Jotkut tulevat hiljentymään. Jotkut kuvaavat.

Kaikki on normaalia tilannepurkamista.

Suomen viranomaiset ovat siitä hienoja, että eivät lietso, eivätkä puhu ylisanoilla. Myöskään valtiovalta ei ota kantaa syihin, jotka ovat seurausta terrorismiin. Supo on omalta osaltaan ainoa valvova elin, joka seuraa aktiivisesti tunnistettua radikalisoitunutta ryhmää.

Kansaa kiinnostaakin se, miksi heidän annetaan toimia vapaina, vaikka on tietoisuus.

Ärsyttävintä ministereiden puheissa on, että he toitottavat arjen jatkamiseen, kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.  Silminnäkijät ja muut osalliset ovat tunnistaneet, miten tunnekuohut vievät toimintakyvyn.

Puhumisen tarve on kaikilla. Monet eivät uskalla puhua, koska pelkäävät sanojensa seurauksia.

Nyt oliskin hyvä avata väylä kaikille, jotka haluavat purkaa tunteensa. Kaikenlaiset.

Tunteet kuuluvat elämään yhtä paljon kuin sydän sykkii.

Patoutuneet tunteet saattavat olla monenlaisten häiriökäyttäytymisten selittäjä.

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu