Keskiluokan arvokapina – oikeutettu herääminen!

Suomalainen keskiluokka on omalla työllään hankkinut perusturvallisuutensa.

Keskiluokkaan kuuluvat kustantavat pääsääntöisesti maamme hyvinvointipalvelut ja tulonsiirrot.

Heidän asemaansa, suhteessa ala- ja yläluokkaan, kuvastaa asennerajaus, joka näkyy työteliäisyytenä ja paremman tulevaisuuden toivon odotuksena. Myös mentaliteettinsa kuvastaa säyseyttä, vähäeleisyyttä ja tarkkailevaisuutta. He ylläpitävät levollisuutta ja kansallista turvaa.

Suomen keskiluokkaan kuuluu 45,6 % väestöstä.

Suomen Pankin arvion mukaan maamme rikkain väestö omistaa 15 % kaikesta varallisuudesta.

Viimeisten kymmenen vuoden aikana maamme on kärsinyt pitkittyneestä lamasta, jonka seurauksena myös keskiluokan asema on alkanut murentua.

Työn menetyksen kaikkein raskaimpana, on kokenut keskiluokkainen korkeakoulutettu, jonka visio hyvän elämän jatkumosta on murtunut. 

Vaikka omaisuutta olisikin jo kertynyt asuntoon ja säästöihin, pelko oman statuksen ja tulevaisuuden turvan kadottamisesta, on ollut häpeän täyttämää ja henkilökohtaisen elämän uudelleenorganisointia.

Yhteiskunta on kaikkein julmin siinä kohtaa, kun ansiot näyttävät hyvää kertymää, mutta toimeentulo  työttömäksi jäämisen jälkeen, ei enää riitä.

Kaikkien sosiaalisten tukien ulottumattomiin joutunut, entinen hyvätuloinen, ei pääse hyötymään maksamistaan veroista, vaan joutuu nöyrtymään kaikenlaisten työviranomaisten kumartelijaksi.

Poliittiset puolueet, kuten Kokoomus ja Sininen eduskuntaryhmä, ovatkin haukkoina saalistamassa keskiluokkaisten ääniä. Samaiset puolueet ovat kuitenkin sallineet, valta-aikanaan, keskiluokan alasajon.

Verokohtelussaan Suomi on sijoittanut keskiluokkaan kuuluvat progressioon, joka on taannut jo edellä mainitut hyvinvointipalvelut ja tulonsiirrot.

Pitkään jatkunut lama on kuitenkin katkaissut yltiöverotettua kansanosaa, joka nyt henkitoreissaan yrittää vielä nousta pinnalle ja saada maamme hyvinvointipalvelut toimiviksi.

 

Lähde: Juha Siltala; Keskiluokan nousu, lasku ja pelot

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu