Mieselämää Suomessa v. 2017

Mies elää ajassamme, kuin kala vastavirrassa.  Monet tasa-arvoon tähtäävät toimet näyttävät vievän miehiltä valtaa, joka antoi aiemmin uskoa ja varmuutta paikastaan perheessä ja yhteiskunnassa.

Onko mies menettämässä asemaansa perheen turvantuojana?

Onko miehellä vielä lupa olla mies?

Kuuntelin 8.11. Ylen aamutv:n haastattelua, jossa Väestöliiton Heli Vaaranen totesi miesten ahdingosta mm., miten nainen jumaloi poikiaan mutta vähättelee miestään. Hän puhuu ilmiöstä omaan kokemukseensa perustuen.

Itsekin, perhetyötä tehneenä, tunnistan saman. Mies, rakastavana puolisona, saattaa muuttua muutaman vuoden jälkeen vaimon mielestä häiritseväksi, pakolliseksi taloudenturvaajaksi. 

Kyse ei ole kuitenkaan siitä, että eikö vaimo rakastaisi miestään. Kyse on ennemminkin miesten kyvyttömyydestä pitää puoliaan.

Miksi näin? 

Nuorissa on tulevaisuus; entä nuorten miesten tulevaisuus? –
13. Miesten Viikko 6.-12.11.2017

Miesten viikko päättyy isänpäivään. Isänpäivääkin on jo lähdetty kyseenalaistamaan. 

Mutta, nuoret miehet, joiden tulevaisuus näyttäytyy jo liian monille synkkänä ja turvattomana.  Ovatko he luopumassa paikastaan?  Jos ovat, niin minkä hyväksi?

Mitä aikamme ja yhteiskuntamme on tehnyt heidän hyväkseen?

Katsoin Louhimiehen Tuntemattoman 19 -vuotiaan lapsenlapseni kanssa. Poika oli aiemmin ja on edelleen kiinnostuneempi Välimeren historiasta kuin suomalaisesta, mutta elokuvan nähtyään, hän oli hyvin vaikuttunut.  Tosin, elokuvan aikana kuiskasin hänelle, että isäni taisteli Syvärillä. Kyyneleitäni en salannut.

On suorastaan välttämätöntä, että suomalaiset nuoret miehet nostetaan tunnistamaan mieheytensä. Heissä on enemmän kuin uskommekaan. 

Pois turhat vaatimukset. Hyväksytään pojat heikkouksineen ja vahvuuksineen!  

Mieheksi kasvaminen on pitkä tie.

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu