Kansallinen herätys – aktiivimallin hyvät ja pahat!

Sammutettua nuotiota on vaikea saada syttymään. Pitkään työttömyyttä eläneet kansalaiset ovat useimmiten menettänet uskonsa. Märkään hiileen puhaltaminen lamaannuttaa lopulta hengityksenkin.

Kun ei jaksa, on annettava periksi.

Toivon hiipuminen on tapahtunut viimeistään siinä vaiheessa, kun vuosien yrittäminen työpaikan löytymiseksi on kariutunut toinen toisensa jälkeen.

Tässä voidaan puhua jo luovuttamisen psykoosista. 

Sopeutetaan elämä peruspäivärahan ja toimeentulotuen varaan.  Ollaan luottotiedottomia ja maksuhäiriöisiä. Ollaan terveydenhuollon avuntarvitisijoita. Ollaan masentuneita, itsetuhoisia. 

Ammatillinen ja  psyykkinen itsearvostus on luovutettu. 

Työttömien työllistämisen aktiivimallin presidentti Sauli Niinistö vahvisti allekirjoituksellaan ja laki tuli siten  hyväksytyksi joulukuun loppupuolella. Vaiheessa, jolloin eduskunta jää lomalle ja laki oli saatava voimaan vuoden 2018 alusta.

Kelan pääjohtaja Elli Aaltonen on huolissaan. Eikä syyttä. Malli on Kelaa työllistävä ja on mahdollista, että lain seuraukset näkyvät maksuviiveinä.  Samaan tapaan kuin näkyivät toimeentulotuen siirtyessä Kelan vastuulle.

Hallituksemme päätökset aiheuttavat vakavia yhteiskunnallisia häiriöitä, joita nykypäivänä, valtion suurten rahojen siirtyminä vahvoille yrittäjäsektoreille, ei ilmeisimmin nähdä, kansan hyvinvointia vahvistavana tekijänä.

Päinvastoin.

On selvää, että heikoimman kansamme pahoinvointi nostaa päätään ja ruoka- sekä vuokranmaksuapua haetaan lähipiireiltä. Sekään ei voi olla itsetarkoitus, sillä Juhana Vartiaisen (kok) mukaan, jokaisen on elätettävä itsensä.

Mitä hyvää; 

Hyvää on se, että tapahtuu heräämisiä.

Kansamme on uinunut jo vuosia mielikuvassa, että Suomi on hyvinvoinnin kehto, jossa jokainen kansalainen voi onnitella itseään siitä, että syntyi parhaalle mahdolliselle mantereelle.

Viimeistään nyt työväestö herää ja ymmärtää paikkansa. Näennäinen vastakkainasettelun hylkääminen on tarpeetonta.

On hyvä muistaa, miten presidentti Niinistö aikanaan kävi kampanjointia vastakkainasettelun tarpeettomuudella. Hän niin ikään esiintyi työväen presidenttinä.

Mielestäni tuossa oli jo siemen yltiöhyväksynnän saamiseen.

Arvojen haastaminen käynnistyi; 

Kansanosa, jonka elämänolosuhteet ovat taloudellisessa balanssissa, haluaa luonnollisesti rahansa. He eivät ole valmiita maksamaan 'laiskotteliojoiden' hyggeilyä. Työttömät riistävät hyvinvoivien rahaa ja nauttivat vapaudestaan. Tähän on tultava loppu.

Mitä pahaa;

Työ ei kutsu tekijäänsä, jos työ on kaukana kodista.

Mykkäsen mukaan, on lähdettävä sinne, missä työtä on. Rovaniemeltä Helsinkiin. Kainuun korvesta Pietarsaareen. Tekemään mitä tahansa työtä, josta saa palkkaa. Tai toimimaan yrittäjänä, josta saisi itselleen palkkaa noin 280 euroa/3 kk:n aikana.

Lapsiperheet eivät voi hetkessä muuttaa. On päiväkodit ja koulut. On puolisoiden työt ja isovanhempien läheinen tarve. 

Laki on hyvä herättäjä. On ryhdyttävä toimeen.  

Myös työnantajat on herätettävä.

—  —–   —-

Jos työnantajille annetaan vapaudet palkata, yksikään ei palkkaa ilman subventiota.

Unohtuiko laista työnantajien velvollisuudet ja kompensiot?

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu