Terapeuttinen työskentely jalkautettava kansan pariin!

Maassamme vallitsee tilanne, jossa terapian tarvitsijat ja ja tarjonta ovat ristitulessa. Huutava pula terapeuttisesta keskusteluavusta näkyy ja kuuluu.

Kunnalliset mt-palvelut toimivat niukoilla resursseilla. Terapiaahan kuntien ja kaupunkien palveluissa ei ole mahdollista saada, ainoastaan muutama käynti tilannearviointiin. MIkäli on tarvetta lääkitykseen, sen hoitaa kunnallinen psykiatri.

Yksityiset terapian tarjoajat ovat hinnoitelleet itsensä tavallisen kansan ulottumattomiin. Vastaamo, joka on laajentunut useisiin Suomen kaupunkeihin, ilmoittaa sivuillaan, että yksilökäynti, 45 min. maksaa 85 euroa.

Siitäkin huolimatta, että Kela korvaa nykysin osan (n. 40 %) terapiakäynneistä, jää silti kävijälle itselleen kuluja, jotka nekin ovat monille liikaa. Kela korvaa vain siinä tapauksessa, että hakija on työelämässä ja voi terapian avulla kuntoutua työssäjaksamiseen.

Toimeentulotuki saattaa korvata myös itselle jäävän osan, mutta harvoin väsynyt jaksaa lähteä monille tahoille hakemaan avustusta. Tästä syystä, terapiat keskeytyvät ja pahoinvointi jatkuu.

Terapiapalveluihin liittyy edelleen salamyhkäisyyttä ja häpeää.

On suorastaan kummallista, että meillä itsensä (mielensä) hoitamista pidetään edelleen toissijaisena fyysisen terveyden hoidon rinnalla. 

On jo korkea aika päästää irti hulluus-leimasta ja arvottaa ihmisen mieli korkeatasoisen avun piiriin.

Mystiikka terapeuttisten keskustelujen ja varsinaisen terapian tarpeesta lientyy, mitä enemmän sanaa mielen terapiasta vahvistetaan.

Mitä enemmän mieli tunnetaan osana kehoamme, sitä enemmän laajenee ymmärrys mielen säröjen hoidon tarpeesta.

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu