Syntyvyyden huolestuttava lasku vs. tiukka hallitusohjelma!

Olin messumatkalla Berliinissä. Murretun muurin juurella myytiin asiaan kuuluvaa. Ostin muutaman palan muuria ja t-paidan.

Vuonna 2015 Keskustapuolueen pääministeri Sipilä aloitti hallitusneuvottelut.

Luottamukseen perustaneensa hallitusohjelma taituroi Perussuomalaiset noudattamaan Sipilän johtamaa hallitusta siten, että yhtään Persujen ideologiaan liittynyttä tointa, ei puolueenjohtajana toiminut Soini, pystynyt viemään läpi.

Perussuomalainen puolue oli kannattajilleen muodostunut häpeäksi. Puoluetta johtanut Timo Soini, oli myynyt aatteensa ja sielunsa. Sipilälle.

Roomalaiskatolisena, Soini, vastusti abortteja, eutnasiaa ja homoavioliittoja. Hallituskaudella mekittävimpiin päätöksiin liittyivät juuri nuo edellämainitut.

Siitä huolimatta, vallan himossaan, Keskusta (Sipilä) suostui Soinin hallituskumppanuuteen.

Murheeellisin käännekohta Soinin kannalta tapahtui, kun hän, perustamansa puolueen perustajana, pääytyi jättämään puolueensa kesäkuussa 2017.

– – – – 

Palaan nyt syntyvyyden laskuun. 

Suomalaisessa yhteiskunnassa on jo pitkään jatkunut epävarmuus.

Hallituksen leikkaukset, indeksijäädytykset ja lääkeostojen omavastuurajat ovat vain jäävuoren huippu. Korkeammalle nousevat asumisen kalleus ja ylivelkaantuminen.

Epävarmuuden lietsonnassa, perheiden perustamisen ja onnistumisen mahdollisuuksina, ovat niin ikään median välittämät mielikuvat onnellisuudesta ja hyvästä parisuhteesta.

Onnellisuutta korostavat erityisesti naisten-ja sisutamiseen erikoistuneet lehdet.

Myös tv-formaatit kauneimmista kodeista.

– – – –

Miehen ja naisen yhteyden kohtaaminen on aina sykähdyttävää. Silti, kaikista kohtaamisista ei 

synny jatkumoa. 

Alkusuhteissaan epäonniset, eivät helposti löydä uutta kumppania. Vuodet kuluvat ja ikä tulee, ainakin naisille synnyttäjinä, vastaan.

On selvä, että mielikuvat onnellisista parisuhteista ja turvallisista kumppaneista, ovat nuoren mielelle manipuloivia, jopa pelottavia.

Pariutuminen on yhä normaalia ja lasten saaminen kuuluu elämään.

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu