Miksi Kokoomus, Nyt?

Kokoomuksesta erotaan (Hjallis), Kokoomusta arvostellaan (Lepomäki), Kokoomukseen loikataan (Turunen).

Kokoomus puolueena on nostanut mielenkiintoaan, eroamisten, oman piirin kritiikin ja lopulta hallituksen sisäpiiriloikkauksin omaan puolueeseensa.

Ei liene sattumaa, että monipolvinen intressi Kokoomukseen, keskittää niin median kuin kansankin huomion.

Pääministeriksi pääsemiseksi, puolue tarvinnee nyt kaiken julkisuuden – hyvän ja vähemmän huonon.

LiikeNyt saattaa edustaa uutta ajattelutapaa, mutta ei kuitenkaan pääse eroon menneistä. Hetken hurmioituminen voi nostaa kannatusta, mutta liikkeen edeskäyvät edustavat edelleen syväkonservatiivisuutta (oletan), joka ei lupaa hyvää.

Kansanedustaja Lepomäki teki irtiottoa Kokoomuksen valinnoista puheenvuorollaan, johon oli linkittänyt tekemänsä laskelmat Soten epäkelpoisuudesta. Kokoomuksen johto (Orpo) ei juurikaan hätkähtänyt. Antaa tytön tehdä laskelmiaan. Ja vielä, Lepomäki kiirehti toteamaan, että olemme Orpn kanssa hyvissä väleissä.

Tulee mieleen, mikä on ollut triggerinä, jolla Lepomäki haluaa erottua johtoon valitun Orpon ideologiasta. Toisaalta Lepomäki arvostaa Orpoa ja on solidaarinen puolueelle, mutta samaan aikaan kritisoi puolueen päättämättömyyttä = johtoa.

Tulee myös mieleen, miksi juuri nyt erillistymisen tarve nostaa päätään Kokoomuksessa. Onko sisäpiiritaistelu paikoista korkeimmissa johtopaikoissa nostanut ajallisen revanssin?

Ihmettelen edelleen, miksi Keskustassa vastaavaa ilmiötä ei ole havaittavissa. Tosin kukaan hallituksen ministereistä ei ole eronnut eikä kritisoinut puolueensa johtoa.

Ihmettelen myös, miksi Sinisten ryhmässä tyydytään edelleen jatkamaan hallituksessa, vaikka hallituspuolue Kokoomuksen ministeri kaltoin kohtelikin.

Kunhan hieman hermostuttiin ja matka jatkuu.

Valta on vahva vaikutin. Myös pettymykset aiemmissa mittelöissä, nostavat henkeä yrittämään uudelleen. 

Keinoja käytetään, kyvyt halutaan nostaa framille ja kohteeksi valikoituu paras kritisoitava kohde.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu