Siniveriset loppusuoralla?

Jälleen ovat siniveriset koolla. Brittiläisen imperiumin prinssi Harry avioituu. Häitä juhlistetaan myös Suomen Ylellä. Monarkia saa tarvitsemaansa näkyvyyttä maissa, kuten Suomi. Viihdykettä, tositvtä.

Vaikka Brexit on todellisuutta, kuninkaalliset pitävät edelleen yllä mielikuviamme glamourista, jonka merkityksen luulisi jo hälvenneen.

Kansan verorahoilla elätettävä kuningasperhe, on onnistunut ylläpitämään merkitystään mm. prinssiensä lisääntymisen ja häiden avulla.

Kuningatar Elisbeth on edelleen näkyvä hahmo, jolla on arvovaltaa, mutta myös taloudellista mammonaa.

Prinssi Philip, prinssipuolisona on tyytynyt asemaansa. Ikääkin taitaa olla jo lähemmäs sata, mutta edelleen loistava terveydenhuolto saa vanhankin toipumaan.

Yhä suurempien hattujensa alla lymyilevät kuninkaalliset naiset, ovat hyvä esimerkki siitä, miten häpeän sietäminen on varjossa keveämpää.

Pettäjäpuolisot eivät menetä asemaansa. Petetyt sairastuvat, nuolevat haavojaan, hakevat turvaa tavanomaisesta. Toimivat hyväntekijöinä.

Ulkoinen valta ja raha, eivät ole suojanneet pahalta. Skandaalit kertovat kieltään. Vallan säilyminen sisäpiireissä ei enää onnistu. 

On vain kysymysmerkki, milloin kansa kypsyy kalliin monarkian ylläpitämiseen.

– – –

Lontoossa käydessäni, en voinut olla näkemättä hyvinvointimonarkian pimeää puolta. 

Samaan aikaan, kun prinssit lisääntyvät, avioituvat ja saavat glamouriinsa näkyvyyttä, kansa voi huonosti.

Kadulla nukkujia = asunnottomia, on paljon.  Uupuneet ravintolatyöntekijät yrittävät hymyillä ja toistamiseen pyytävät anteeksi myöhässä olevaa palveluaan.

Iltakaduilla vastaankävelevät, ovat huumeissaan harhailevia eri ikäisiä. Heitä on paljon.

Pääministeri Thersa May sammuttelee pieniä nuotioita. Ulospäin valtakunnassa kaikki hyvin.

Kuningasperheen glamouri saattaa piankin sammua. 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu