Putin ja Trump, Dobro pozalovat, Welcome to Finland!

Suomi on kesäisin unelmien maa. Meillä on puhdasta ilmaa, juomakelpoisia järvivesiä, lumoavia metsiä, toisiaan kunnioittavia ihmisiä.

Meillä on maaperä, joka kätkee sisäänsä arvometalleja, graniittia ja maasälpää. Meillä on maatiloja, joissa ahertavat ammatilleen uskolliset.

Meillä on oppinutta kansaa, jonka henkinen pääoma rikastuttaa ja vahvistaa yhteistä.

Meillä on selkeät vuodenajat.  Kevät – Kesä – Syksy -Talvi!

Sitkeänä kansana olemme sopeutuneet vuodenaikojen vaihteluun kuin paidan vaihtamiseen.

Jokainen vuodenaika on ihmeellisyyksineen lumoava. 

Keväisin, kun lumet vajoavat maan uumeniin, maa tarjoaa parastaan. Valkovuokot, nuo kevätmetsän kaunottaret, ovat ilahduttaneet vuosisatoja äitejämme. Lapsen kätöset poimivat kimpun äidilleen, joka vuosi vuoden jälkeen ilahtuu lastensa huomiosta.

Kesäisin, tienoot täyttyvät innokkaista maan muokkaajista, mökeilleen karkaavista työntekijöistä, satakielen laulusta ja parvekkeiden kukkaloistoista.

Kesään kuuluvat myös hyttyset, perhoset ja kesäkissat.

Syksy saapuu varoen ja sopeuttaa kansaamme käyttämällä kaiken väriskaalastaan. Väriloistossa mieli ei ehdi apeutua. Samaan aikaan marjat kypsyvät ja rohkaisevat kansaamme keräämään talveksi vitamiinit talteen. 

Ja eipä aikaakaan, kun sienet nostavat hentoja lakkejaan ihailtaviksemme. Tsernobilin jälkeen emme tosin sieniä saaneet kerätä, mutta nyt sekin uhka on jo poistunut.

Talvi ei kysy, saako tulla. Talvi tulee ja ottaa paikkansa. Ensilumi on aina lumoava. Lapset, nuo elämämme parhaat, löytävät ilon, jota katsellessa silmät kostuvat.

Pienenä koululaisena, hiihdin kouluun. Hanki oli syvä, eikä aurauskalustoa maseudulla ollut. Hiihtäminen oli mahtavaa. Suksi luisti ja koulumatka taittui nopeasti.

Suomi on maa, jossa ei tarvitse pelätä. Lapset voivat kulkea kouluun ilman, että on saattaja. Koteja ei tarvitse eristää korkeilla aidoilla. Kaikkea ei tarvitse lukita.

Tosin, on todettava, että liian avoin (Schengen) maahanpääsy, on tuonut lieveilmiöitä, kuten muista maista saapuvia ammattirikollisia, jotka tehtailevat asuntomurtoja. 

– – –

On hienoa, että Suomi on teille hyvä ja turvallinen maaperä kohdata, kansainvälisten ristiriitojen ratkaisijoina.

Tervetuloa!

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu