Koirat yksin 24/7 – omistajat vain pieniä aikapätkiä läsnä!

Kennelliiton mukaan, Suomessa rekisteröityjä koiria on noin puoli miljoonaa. Tilastokeskuksen mukaan, koiria on 700.00, joista puhdasrotuisia n. 80 %.

Koirarotuja on yli 300 ja kaikille on oma rotujärjestönsä tai -yhdistyksensä.

Luulen, että tämä kirjoitus ahdistaa, mutta niin on tarkoituskin.

Koira on nukkunut pitkän yön. Aamulla, hetki ennen omistajan töihin lähtöä, pikainen lenkki pissalle ja ehkä isommallekin tarpeelle, jos ehtii. Sen jälkeen jälleen nukkumaan seuraavat kymmenen tuntia.

Omistaja tulee kotiin väsyneenä. Heittää pikaisen evään suuhunsa ja vie ystänsä lenkille. Lenkki on omistajalle uuvuttava, mutta koiralle välttämätön. Koko päivän on pitänyt pidättää. Kierros korttelin ympäri. Muutamat hajuaistimukset ja komennus, kotiin.

Päivällä, kotona, koiran mieli on saattanut riistäytyä. Pitkästyessään se  hajottaa sohvan, kylppäriin vangittuna se on repinyt ovenpielet tai masentuneena luovuttanut aktiviteettinsa.

Koiran luonteen tuntien, se häpeää tekojaan ja pelkää rangaistusta.

Kun ihmisen anteeksiantamaton raivo pääsee valloilleen, hän kokee, että koira tuhoaa tahallaan ja olettaa sen ymmärtävän.

Pitkät yksinäiset tunnit kodissa, ovat suurin turhautumisen syy.

Koirien kaltoinkohtelu ei ole harvinaista. Vihaiset koirat voivat olla viesti niiden turvattomuuden kokemisesta omistajiensa kodeissa.

Koira ei ole esine, jollaisena lainsäädäntö sitä edelleen kohtelee.

Koira on älykäs eläin, jonka tarpeet ja vietit ovat voimakkaat ja vaativat ymmärrystä.

 

 

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu