Keskustan Kaikkonen, köyhien asiallako!?

Päivän (27.4.) Hesarissa kansanedustaja Antti Kaikkonen (s. 1974) on huolissaan köyhistä. 

Olemmeko saamassa uuden Santeri Alkion, jolle köyhät edustivat arvokasta kansanosaa, josta huolehtiminen oli silloisen Maalaisliiton velvollisuus maaseudun elinvoimaisuuden turvaamisen ohella.

Köyhät kutsutaankin nyt puolueen pelastajaksi, mikäli Keskustalle tarjoutuu vielä mahdollisuus valtakunnan politiikan tekijäksi. 

Kuinka uskottavana Kaikkosen viestintää on pidettävä, kun samaan aikaan mies on ollut hyväksymässä pääministeri Sipilän armottomat toimet nimenomaan köyhiä kohtaan.

Vai, onko niin, että omatunto herää vasta vaikeuksien myötä.

Onko Kaikkosen uskottavuus luotettavaa vai pelkästään äänten kalastelua?

Tosin häntä ei vielä ole äänestetty puheenjohtajaksi, mutta optio lienee selvä. Vaihtoehtoja on vähän, jos ollenkaan. Kansanedustaja Annika Saarikon aika tulee, mutta ei vielä.

Kanssakisaajaksi mainittu, kansanedustaja Katri Kulmuni puolusti Senaatintorin kansalaisten mielenosoituksessa Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiaisen kanssa hallituksen Aktiivimallia, joka tosin on kaunistanut työllisyyslukuja, mutta käytännössä syössyt köyhiä työttömiä yhä syvempään köyhyyteen.

Kansa muistaa vielä pitkään Kulmunin esiintymisen. En usko, että hänelle kansan kellot soivat pitkällä aikavälilläkään.

Antti Kaikkonen on osoittautunut sitkeäksi poliitikoksi. Ikää hänellä on vielä nousta puolueessaan huipulle, kenties pääministeriksi päivänä jonain, mutta, kuten sanonta kuuluu 'ei yksi pääsky kesää tee', niin on Antinkin huutavan ääntä korvessa kuultava.

Millaista politiikkaa Keskusta on valmis jatkossa tekemään, ei riipu pelkästään puheenjohtajasta. Taustalta kuuluvaa kentän ääntä on myös opeteltava tunnistamaan.

Keskustalaiset eivät ole sitä köyhintä kansanryhmää, joka olisi kiinnostunut pelkästään köyhyyden torjunnasta. Joukossa on isoja maatalous-, teollisuus-, kauppa- ja turkistarhayrittäjiä, joiden ääntä on myös kuultava herkällä korvalla.

Puolueuskolliset pitivät Keskustan vielä neljän suuren joukossa, mutta neljäs sija, neljäksi vuodeksi, on apea.

Samaan aikaan valtion maksama puoluetuki syö yhdistyksen taloutta ja vaatii entistä suurempia uhrauksia jäseniltään.

Antti Kaikkonen on nyt vedonnut köyhiin, joiden asemaa on parannettava nykyisestään.

Köyhät eivät ole kuitenkaan vain massa, josta puhutaan. On eriasteista, eri elämänvaiheissa olevaa köyhyyttä, jonka soisi myös puolueensa puheenjohtajaksi mahdollisesti pyrkivän tiedostaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu