Missä viipyy myötätuntomarssi syrjäytyneiden nuorten puolesta?

Maassamme on jo pitkään vallinnut tietoisuus, että eriarvoistuneen yhteiskunnan seurauksena olemme ylläpitämässä noin 60.000 nuorta yhteiskunnan ulkopuolella.

Nuoret, joiden ääni ei kuulu, jäävät vaille yhteiskunnan turvaa ja oikeuksia.

Tähän samaan ryhmään kuuluvat myös ulosottovelalliset ja maksuhäiriöiset, joita Suomessa on noin puoli miljoonaa. 

Kun puhutaan lapsiperheköyhyydestä, perheet, joissa lapset kärsivät, ovat yhteiskunnan syrjimiä velallisia.

Ulkomaiset perintäyhtiöt rellestävät ja tuhoavat velallisten pienetkin selviytymismahdollisuudet.

Ulosottohenkilöstö niin ikään, tienaa velallisten ahdingolla. Selkeät ohjeistukset puuttuvat. Maan eri kaupungeissa ja kunnissa toimitaan kuin villissä lännessä. 

– – –

Polarisaation myötä, vauraus on kasaantunut sinne, missä sitä jo ennestään on. Vähäosaisuus on samaan aikaan kasvanut sinne, missä siitä on jo kymmeniä vuosia kärsitty.

Meillä on nyt hallitus, jonka ministereistä suurin osa on varakkaita. Jopa köyhyystutkija, sisäministeri Ohisalo, asuu lähes miljoonan omakotitaloa. Ei niin, etteikö se olisi hänelle suotavaa, mutta jääkö hänen näköalansa oman maansa köyhyyteen lopulta sanoilla pelaamiseksi. Lienee jopa helpompaa katsoa kauemmas kuin tunnistaa oman pihansa sotkut.

Samaan aikaan, kun tietyt ihmisryhmät saavat ääntään kuuluville jopa kokonaisen viikon hehkutuksella, niin pimentoon jäävän kansanosan oikeuksista, ei kukaan ole halukas marssimaan.

Kun ihmetellään työttömien määrää ja yhteiskunnan varoilla elämisen 'chillailua', niin todettakoon, että todellista ahdinkoa ei yksikään päättäjä ole valmis tunnustamaan.

Ahdinko on siellä, mihin päivä ei paista eikä kuu kumota.

Pienet, kosmeettiset viilaukset parempaan, näyttävät ennemminkin omalle puolueelle äänten kalastelulta kuin aidoilta korjausliikkeiltä.

Perustin itse v. 1997 Syrjäytymisen ehkäisyn tuki ry.:n parin kollegan kanssa. Haimme parina vuonna RAY:ltä rahoitusta toiminnan käynnistämiselle. Molempina kertoina vastaus oli EI.

Emme kuuluneet siihen vakiotuensaajiin, joille oli jo omat toimitsijat olemassa. Uusien yrittäjien pääsy 'kultapossukerhoon' oli jo ennalta sovittu.

Tuota yhdistystä olisi tarvittu jo pitkään. 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu