Milloin hallitus korjaa Kelan asumistukien vääristymät?

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010082136.html

Iloiset veronmaksajat näyttävät joutuneen tukijoiksi myös iloisille sijoittajille!

Vuoden sijoittajaksi noussut Päivi Rantanen kertoo, että kuukauden tulonsa ovat olleet 6800 euroa.

Siitä huolimatta Kela maksaa hänelle kuukausittain asumistukena 575 euroa.

Artikkeli, jossa Rantasen tuloja selvitellään, näyttää sekavalta.

Ollaan start-up -yrittäjiä, ollaan yksinhuoltajia, ollaan sijoittajia ja ollaan Kelan asumistukien nauttijoita.

Väliin tulomuotoutminen on tuhansia, väliin ei lainkaan.

On selvää, että ko. ristiinveto aiheuttaa hämmennystä ja mielipahaa heille, joilla ei ole käsitystä, miten Kelan tuet mahdollistuvat omaisuuttaan kartoittaville sjoittajille, kun samaan aikaan korkeita vuokria maksavien, työssä käyvien pienituloisten yleinen asumistuki on ainoa selviytymiskeino.

* * * *

Valtion ’kusetusta’ tapahtuu kaiken aikaa, mutta Rantasen tapauksessa mielenkiintoni kohdistuu ennen kaikkea siihen, miten hän tulee julkisuuteen juuri nyt.

Kenties hän haluaa ilmaista asumistukien hyväksikäyttäjät, joiden ilmituloon tarvitaan tarkka mm. VTV:n tarkistusseula.

Kun maamme VTV:n korkeimpaan virkaan oli nimitetty henkilö, joka piti virkaa nimissään useita vuosia, ei ollut kiinnostunut lainkaan, miten valtion rahaliikennettä eri virastoissa toteutetaan, niin eipä ihme, että näitä rahastajia riittää.

Toisaalta näkisin, että ns. tavikset, kuten pieneläkkeensaajat, ovat Kelan ison suurennuslasin alla, kun taas suurempituloiset eläkeläiset piilottavat tulonsa sinne, missä auringon polte on veroja pienempi haitta.

Veroja pakoon lähteneet ovat maansa pettureita, vaikka harvoin kukaan heistä, kuolemansa jälkeen, saa poltettua setelinsä uurnansa lämmikkeeksi.

* * * * *

Suomeen tullaan muualta, ns. turvapaikan hakijoina, hyötymään veronmaksajien rahoista, joiden uskotaan olevan pohjaton kaivo.

Maamme oma kansa on joutunut tiukoille, kun ylläpidämme ’asylum’ – kansalaisia, joilla ei välttämättä ole turvapaikkatarvetta.

On tervettä pysähtyä miettimään, miksi ja miten tästä eteenpäin.

* * * * *

On korkea aika, että asumistukien vääristymät korjataan ja tukea tarjotaan vain heille, joille se on työllistymisen kannalta välttämätöntä.

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu