Alaikäisten rikollisuus kasvaa – tappo Helsingin Vallilassa

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006709445.html

Järkyttävät uutiset eivät tule vain maailmalta. Kotoisessa lintukodossamme on alkanut tulla yhä enemmän lasten ja nuorten häiriökäyttäytymisiä, joille ei ole sanoja.

Alaikäiset rikolliset liikkuvat ryhminä yöllisillä Helsingin kaduilla. Ottavat uhrikseen jonkun, joka ei sovi heidän moodiinsa.

Porukat liikkuvat puukot  repuissaan tai taskuissaan.

Vuonna 2001 syntynyt nuori, menetti henkensä, raivokkaan puukottajan aiheuttamiin vammoihin.

Ulkopuolisten soittaman ambulanssin ensiapu ei pelastanut. Voin tunnistaa tuon 19 -vuotiaana tapon uhriksi joutuneen vanhempien järkytyksen ja surun. Se ei lopu koskaan.

Poliisien tulosta en tiedä, kuitenkin jengi ehti  karkuun, ennen kuin virkavalta pääsi paikalle. Poliisi etsi silminnäkijöitä ja onneksi vihjeitä saatiin sen verran, että ryhmän vanhin 16 -vuotias on nyt pidätetty.

Olettamukseni siitä on, että nuo lapset ja nuoret asuvat perheissään. Olisi outoa, jos vanhemmat eivät havaitsisi jälkeläisissään hermostumista, käytöksen muutosta tai jopa verta vaatteissaan.

Siksi ja juuri siksi, vanhempien osuus näissä hirvittävissä käyttäytymisissä korostuu.

* * * * *

On tapana, että valtiovalta esittää surunvalittelut uhrin omaisille. Ilmeisesti yhden ihmisen kuolema ei anna siihen aihetta. Kyse on tässä kohdin kuitenkin huomattavasti laajemmasta ongelmasta, johon on puututtava muutoinkin, kuin surkuttelemalla.

 

 

 

+2
MirjamiParant1
Sitoutumaton Sipoo

Juuriltani olen pohjois-savolainen, suurperheen keskimmäinen, oikeustaistelijaksi oppinut. En käytä kyynärpää taktiikkaa, vaan kaikissa konfliktitilanteissa, neuvottelua.

Parasta elämässäni ovat lapset ja lastenlapset. Heidän kanssaan aika ei käy pitkäksi.

Hyvää elämää olen elänyt myös isojen ja pienten eläinystävieni kanssa.

Uusin saavutukseni on runokirja 'Aika maalaa ihmisen'.

Isäni lempivirsi 'Yksin en kulje, en hetkeäkään, vierelläin aina mä Jeesuksen nään', sopii hyvin tähän ajankohtaan, kun ulkonaliikkumiskieltoa suunnitellaan. Yksinasuvan on kuljettava yksin, mutta lohtuna on, että vierellä kulkee aina hän, joka ei hylkää!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu