Avain vapauteen, YYA:n avulla, maamme pelastui!

https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fupload.wikimedia.org%2Fwikipedia%2Ffi%2Fd%2Fdb%2F414px-ShawshankRedemptionMoviePoster.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Ffi.wikipedia.org%2Fwiki%2FRita_Hayworth_%25E2%2580%2593_avain_pakoon&tbnid=NWZo_gToCChQWM&vet=12ahUKEwiS27vrvaL1AhVBtioKHY2PBsYQMygAegUIARCeAQ..i&docid=Q_LHGjBoa3ze_M&w=414&h=599&itg=1&q=avain%20vapauteen&ved=2ahUKEwiS27vrvaL1AhVBtioKHY2PBsYQMygAegUIARCeAQ

Symbolisesti elokuva, ’Avain pakoon – Rita Hayworth’ kuvastaa tapaa, joka sitkeydellään palkitsee.

Edellinen blogini, jonka suurin osa kommentoijista ymmärsi väärin, puhuu juuri tuosta sitkeydestä, jolla pieni kansakunta voi onnistua ja odottaa hidasta vahvistumistaan.

Suomi onnistui lopulta Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen v. 1991, irtisanoutumaan YYA -sopimuksesta, jonka kestävyys vuosien mittaan oli koetuksella. Onneksemme, meillä oli presidentti, joka ei antanut periksi, vaan käytti oman arvovaltansa ja älykkyytensä vapautemme säilymiseksi.

Kotimaamme on meille tärkeä, eikä sen huoltovarmuutta pidä väheksyä. Mahdollisesti hallituksemme ovat jo kymmeniä vuosia laiminlyöneet huoltovarmuuden ylläpidon. Turvautuminen pysyvään turvaan on sudenkuoppa, jonka ylittämisen esteet viritetään ennen, kuin yksikin sen ylittämistä yrittää.

Samaan aikaan, kun maamme hallitus kipuilee koronarajoitusten rajoista, niin parin päivän kuluttua, Yhdysvallat ja Venäjä käyvät keskustelua siitä, saako Suomi ja Ruotsi, Ukrainasta puhumattakaan, liittyä läntiseen puolustusliitto Natoon.

Rauhanomainen toiminta on kuitenkin kaiken A ja O!

On parempi antaa tilaa monille mielipiteille ja tunteille, sillä ylireagointi, joka sekin on ymmärrettävää, harvoin auttaa.

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu