Että totuus ei unohtuisi!

Ukraina

Valtio Euroopassa

Kuvaus
Ukraina on valtio Itä-Euroopassa. Ukraina on pinta-alaltaan Euroopan toiseksi suurin ja samalla suurin kokonaan Euroopassa oleva maa ja väkiluvultaan Euroopan seitsemänneksi suurin valtio. Ukrainan rajanaapureita ovat idässä Venäjä, pohjoisessa Valko-Venäjä ja lännessä Puola, Slovakia, Unkari, Romania ja Moldova. Wikipedia
Pinta-ala603 548 km²
Väkiluku44,13 miljoonaa (2020) Maailmanpankki
ValuuttaUkrainan hryvnia
Lähde: Wikipedia
Venäjän aggressiivinen hyökkäys Ukrainaan on tärkeää tunnistaa myös faktojen kautta. Pinta-alaltaan toiseksi suurin Euroopan valtio, on joutunut Venäjän aggressiivisen hyökkäyksen kohteeksi.
Ei liene vaikea ymmärtää, miksi Venäjän presidentti Putin himoitsee itselleen maata, jonka luonnonvarat ovat valtavat. Se on kenties yksi syy, jolla Putin tavoittelee itselleen veljesmaan valtaa.
Syitä on lisäksi monia muitakin. Puhutaan etupiireistä, joilla yritetään turvata oman maan (Venäjän) turvallisuus. Puhutaan demokratian uhasta, joka saattaisi Putinin eliitin turmioon.
Toisaalta, on ollut luettavissa, että Venäjä ei ole yhtä, kuin Putin.
Se tuli nähdyksi, kun Putin nöyryytti tiedustelupalvelun johtajaa naureskelemalla. Mies oli pelokas ja toisti monta kertaa Putinin toiveen hyökkäyksen oikeutuksesta Ukrainaan.
Monet asiantuntijat pohtivat, onko Putinin hyökkäyksen syy hänen paranoidisuuteensa lännen ja erityisesti Yhdysvaltain ylivaltaan, jolla Venäjää saatetaan demokraattiseksi, vai miehen omien uskomusten dilemma.
Nyt, Putinin ihmishengillä tavoiteltu valta, näyttää yhtä julmalta, kuin edeltäjänsä Stalinin, jonka rakkaus kansalaisiaan kohtaan oli vähintäänkin vakavasti häiriintynyt.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu