Euroopan yhtenäisyyden vaaran vuodet

Koronapandemia käynnisti Euroopan Unionin valtioissa (27) elvyttämistarpeita, jotka aiheutuivat välttämättömistä rajoituksista pandemian tukahduttamiseksi.

Jokainen EU -valtio, Suomi mukaan lukien, on tehnyt kansallisia tukitoimia, joista monet tahot ovat kuitenkin olleet tyytymättömiä. Menetyksiä mikään valtio ei voi täysimääräisesti korvata yrittäjille.

EU:n mahtimaat, Saksa ja Ranska, pääkoordinaattoreina, määrittelevät mitä toimia ja miten, tulevina vuosina pannaan toimeen, että EU elpyy ja voimistuu suhteessa suuriin vaikuttajiinsa, kuten Kiinaan, Yhdysvaltoihin ja Venäjään.

Pienissä EU -maissa, kuten Suomi, ollaan kaiken aikaa alisteisessa suhteessa suuriin ja siksi kansallisessa keskustelussa, hallitsemattomuus varojen  epäsuhtaisesta jakaantumisesta, huolestuttaa.

Hämmentävintä on, että 750 miljardin elvytyspaketin neuvotelleen SDP:n Marinin puolue, muiden neljän hallituspuolueen mukaisesti, on valmis hyväksymään maatamme kaltoinkohtelevan paketin.

Joskin, soraääniäkin riveistä löytyy.

Elvytyspaketti näyttäisi olevan maamme eliitin mieleen.

Maataloustukia saavat, suuret tilalliset, luonnollisesti odottavat innoissaan miljoonia.

Ei millään pahalla, mutta Koneen omistaja ja Sanoma Oy:n hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin, lienee eräs suurimpien EU:n maataloustukien nauttija.

Velka, jota tulevat sukupolvemme maksavat, hyödyttää eniten heitä, joiden taloutta mikään notkahdus ei kaada.

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu