Hallitus ’unohti’ pieneläkkeensaajat!
Hallitus, monien asiantuntijoiden ja virkamiesten myötävaikutuksella, päätyi pelastamaan energiavaikeuksissa olevia kansalaisiaan, tarjoamalla erikokoisia vastaantuloja.
Verovähennysoikeudet työssäkäyville, ammattidiesel -yrittäjille, toimeentulotuki -Kela!
* * * *
Hallitus sai kuin saikin, yhden merkittävän kuluttajaporukan kammettua pois valtion rahakukkarolta.
Yhteiskuntaamme ylläpitäneen, koulutetun, älyllisen väestön, jolle jätettiin vain toimeentulotuen hakeminen.
Eihän se nyt niin mene.
Maassamme elää, vielä toistaiseksi, eräs ihmisryhmä, jota kutsumme eläkeläisiksi.
Eläkeläisissä on monia, jotka vielä kulkevat omilla autoillaan, kun muita liikkumiseen tarvittavia keinoja ei ole.
Eläkeläinen ei ole, kuten voitaisiin mielikuvissa ymmärtää, kepin kanssa liikkuva, hidaspuheinen, liukasteleva vanhus.
Pääsääntöisesti, eläkeläiset ovat ajassa eläviä, vahvoja vaikuttajia, joiden ääntä on kuunneltava.
Nyt ei kuunneltu!
* * * *
Jos korona rajoitti minua lasteni ja heidän lastensa luona käyntiäni, niin sen tiesin olevan ohimenevää.
Autoni liikkuu bensalla, jonka, litrahinta on 2 euroa.
Matkani lasteni ja heidän lastensa luokse (meno-paluu), on lähes 100 km.
* * * *
Samaan aikaan, kun Keskusta ylläpitää perheen merkitystä, niin valtiovarainministeri Saarikko, hymyillen väistää isovanhempien merkityksen.
Pieneläkeläiset unohtuivat tietoisesti hallitus -Viisikon päätöksissä.
Kyllähän Mirjami voit muuttaa otsikkoa näin : Hallitus hylkäsi kaikki eläkeläiset, joiden liikkuminen perustuu polttonesteiden tankkaamiseen kiskurihinnoin / kiskuriveroin välittömään tarpeeseen, siis tästä laumasta puuttuu 5 % hyväeläkeläiset ja 5% hoitolaitoseläkeläiset 🤗
Ilmoita asiaton viesti
Risto, kiitos!
Otsikon saaminen kaikkia kattavaksi on vaikeaa, mutta johonkin on rajattava.
Auton ylläpito on jo riittävän kallista, kun liikennevakuutus ja -Trafin vero pitävät huolen siitä, miten maksamme vakuutusyhtiöiden menetyksiä, saati valtion pohjattomaan kassaan kerättyjen eurojen kompensaatiomaksuja milloin mistäkin häiriökäyttäytymisistä.
Ilmoita asiaton viesti
Joo noinhan se on, ei voi kaikkea tyydyttää, itse maksan auton katselusta n 450 ekee autoveroa ja vakuutukset tietty päälle ja sitten mittarikenttämaksut + korjaamot + rengastouhut ym. Kohta tulee luonnonvalinta, katotaan siihensaakka.
Ilmoita asiaton viesti
Niin! Mahdollisesti bensa-diesel AUTO on vain ajan kysymys, kenen oikeus on sitä käyttää, tankata tai syyllistymättä liikkua.
Ilmastonmuutoksen profeetat, vihreät, ovat onnistuneet tappamaan jo suuren osan huoltovarmuuttamme.
Isovanhemmat ovat nyt liipasimella.
Parempi, että vältetään isovanhempien manipulaatio, ennen kuin ehtivät itse ensin.
Ilmoita asiaton viesti
Katselin koronakurimuksestaan huolimatta, nauraen esiintynyttä valtiovarainministeri Annika Saarikkoa (kesk) murheissani, miten hän, toimittajien kysymyksiin, ei kyennyt vastaamaan tärkeimpään, miten pienitulosten eläkeläisten ajoliikkuminen kompensoidaan.
Pienituloiset eläkeläiset ovat merkittävä osa suomalaisten lapsiperheiden tukea. Heidän läsnäoloansa ja turvaansa, tilastot eivät tunnista.
Siksi, on välttämätöntä, että isovanhempien liikkumisen verovähennykset, valtion on tunnistettava samaan tapaan, kuin työmatkavähennykset.
Ilmoita asiaton viesti
Nukun vielä muutaman yön yli!
Sen jälkeen tarkastelen ikäihmisten tilannetta, miten tulevat kohdelluiksi ja kohdatuiksi.
Ilmoita asiaton viesti
Sanna Marin ja hallitus ovat hylänneet paljon muutakin. Demokratia on hieno asia. Monipuoluejärjestelmän pitäisi teoriassa taata tasapuolinen kohtelu kaikille kansanosille. Puolueet ovat tavallaan edunvalvojia näille.
Sosiaalidemokratian perinteisiin kuuluu solidaarisuuteen perustuva ideologia. Tästä on SDP ajautunut kauaksi ja kauemmaksi ajautuu. Pienituloisten asia ei ole mediaseksikästä.
Ilmoita asiaton viesti
Ilmastonvakioinnissa tasapuolisuuden saavuttaminen on vaikeaa. Voitaneen kysyä, että onko oikein, että maa, joka hyötyy ilmastonsa lämpenemisestä, pyrkii osallistumaan eturintamassa talkoisiin, vaikkeivät muut hyvitä tästä omaan jalkaan ampumisesta mitenkään. Tai onko kokonaisuuden kannalta järkeä sulkea lähes päästötön tuotantolaitos Suomessa ja siirtää tuotanto vapaan saastutuksen alueen tehtaisiin?
Sitten tuon maakohtaisen tasapuolisuuden lisäksi voidaan kysellä maan sisällä kansalaisten tasapuolisuuden perään, kuten blogissa tehdäänkin. Vaikea rasti. Metron vetäminen Iironkäkkärään olisi kallista sekin, niin ettei julkisen liikenteen tasapuolisuuttakaan voida saavuttaa ehkä millään muulla tavalla, kuin varastoimalla kaikki kansalaiset pääkaupungin siiloihin. Eikä sekään ole halpaa, kun katsoo noissa siiloissa olevien asuinlokeroiden hintoja.
Jos hallitus menisi alentamaan polttoaineveroja, niin sehän olisi ihan kauheeta. Fossiilista! Näin vähän etäämmällä kaupunkikeskustoista asuvien elinkustannukset nousevat varsin herkästi ja osittairatkaisuilla sitten aina on joku ryhmä ihmisiä, kuten pieneläkeläiset, joilla jää luu kouraan.
Ilmoita asiaton viesti
Paikallisen ilmaston lämpenemisen hyödyt ovat oikeastaan merkityksettömiä, kun ilmatonmuutoksen seuraksina on helposti sotimista ja pakolaisvirta tänne.
Polttoaineiden verotuksen ymmärrän hyvin kun öljyn poltosta pyritään eroon. Eikä sitä tehdä pelkästään ilmaston takia vaan myös siksi maailmanmarkkinahinnat tulevat nousemaan jossain vaiheessa niin korkealle, että sitä ei ole varaa polttaa. Se tarkoittaa sitä, että vaikka ilmasto ei muuttuisi yhtään niin silti öljyn polttelua vähennetään ja tuulivoimaloita rakennetaan, että saa sähköautoihin energiaa kun ei niitä muitakaan vaihtoehtoja oikein tullut ajoissa markkinoille.
Oikeastaan tässä on kyse omaisuuksien uusjaosta ja se jako tehtiin 30v sitten. Se ollut tiedossa vuosikymmeniä, että haja-asutusalueen öljynpolttelu kallistuu. Eli se siis tekee tasapuolisuustilannetta maan sisällä myös hankalaksi kun on ihmisiä jotka tehneet huonoja valintoja vuosikymmenien ajan.
Tärkeätä minusta olisi se, että kaikista huolehditaan mutta vaikka jonkun omaisuuden arvo katoaisi, elämässä otettujen riskien realisoituessa.
Ilmoita asiaton viesti
Miten on mahdollista, että Viro, Ruotsi, Norja ja Tanska ovat löytäneet keinot kompensoida kansalaistensa ostovoiman menetys?
Meillä hallitus ottaa velkaa ja seuloo kohteet, joille kannattaa kompensoida.
Aina ei osu tikka kymppiin, huteja on tullut paljon. Muistetaan vielä Business Finlandin rahanjaot. Oikein pahaa tekee ajatella, että valtion rahaa pumpattiin satojatuhansia yrityksille, joilla ei ollut koronan kanssa mitään tekemistä, olivat vain löytäneet sopivan keinon rahastaa.
Eläkkeitä korotettiin 2,28 % vuoden alusta, mutta jo nyt inflaatio on lohkaissut kakusta korotusta enemmän.
Mitähän vielä on tulossa? Ministerit ja virkamiehet pärjäävät palkoillaan, kansa on jätetty oman onnensa nojaan.
Eduskuntavaaleja odotellessa aika käy pitkäksi. Sitä ennen olisi hyvä, että kompensaatiokeinoja etsitään myös pienituloisille autoileville.
Ilmoita asiaton viesti
Entä ne pienituloiset työtä tekevät ja palkallaan kitkuttelevat joiden lapset/isovanhemmat asuvat vaikkapa 800 km:n päässä?
Vai laitetaanko mahdollisesti kilometrirajat?
Pitääkö valtion korvata heillekin matkakuluja että pääsevät ”mummolaan” tai isovanhemmat lapsiaan katsomaan?
Käsittääkseni yhteiskunnan asia ei ole korvata kuluja tällaisista.
Täytyy muistaa, eikä saa unohtaa, että joka-ainoa valtion euro on vero-euro. (Tai sitten vasemmiston lainaama.)
Ja kuka verot maksaa? Jokainen työssä käyvä, suurin osa eläkeläisistä ja koko muu kansa erilaisten muiden verojen muodossa alkaen alv:stä jota kukaan ei pääse karkuun.
Ilmoita asiaton viesti
Aivan. Ei ole yhteiskunnan asia korvata tuollaista.
Sitä minä kovasti ihmettelen kun ennen asui lapset, vanhemmat ja isovanhemmat samassa taloudessa, että eihän siinä mitään kilometrejä tarvinnut autolla mennä mummollaan tai kuskata ipanoita päivähoitoon kun oli isovanhemmat auttamassa.
Jotenkin meni sitten sellaiseksi että kaikki asuu satojen kilometrien etäisyydellä toisistaan levällään.
Ilmoita asiaton viesti