Haukkasiko hallitus EK:n täkyn kertaheitolla?

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/72fcb6ab-ab42-46f6-b224-71946019ac79

Huomioni kiinnittyy erityisesti siihen, miten EK:n taholta puhutaan työntekijöiden oikeuksia puolustavan SAK:n ja Teollisuusliiton lakoista aiheutuvista miljoonamenetyksistä, mutta samaan aikaan jätetään kertomatta, millaisiin menetyksiin yrityksille työtään myyvät tekijät joutuvat.

Kokoomuksen ja Perussuomalaisten hallituskoalitio on muokkaamassa työelämän uudistusta useista työmarkkinoiden pelisäännöistä, joiden merkitys käytännössä olisi turvata niin työnantajien, kuin työntekijöiden oikeudet.

Nyt kuitenkin vain työantajien oikeudet.

Ehdottomuus on aina huono vaihtoehto.

Uudistamisinnossaan hallitus ministereineen on sokeutunut todellisuudelle.

Mehän emme tiedä, millaisia ’sopimuksia’ taustalla on, jotka velvoittavat hallituksen puolueita pitämään kiinni laatimansa ohjelman ehdottomuudesta.

Näyttää kuitenkin siltä, että hallitus on niellyt liian suuren madon, joka ei sulahtanutkaan suoraan vatsaan, vaan jäi tukkimaan henkitorvea ikävin seurauksin.

* * * * * *

Juuri nyt ei ole aika sekoittaa Suomen tilannetta, sallimalla hallituksen jääräpäisesti pitävän kiinni ohjelmastaan.

Taustalobbaajina toimivat Häkämies ja Pentikäinen ovat armottomia.

Nämä em. isopalkkaiset herrat, pitävät kiinni omista eduistaan, ei heitä kiinnosta, miten työntekijöiden oikeudet toteutuvat.

Työministeri Satonen toimii hallituksen ”työrukkasena”, jolle on sälytetty keskusteluoikeus, jonka sisältöä tietoisesti ojeistetaan.

* * * *

On kysyttävä, oliko työmarkkinalakien uudistamisen välttämättömyys juuri nyt oikea-aikaista?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu