Haukkasiko hallitus EK:n täkyn kertaheitolla?
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/72fcb6ab-ab42-46f6-b224-71946019ac79
Huomioni kiinnittyy erityisesti siihen, miten EK:n taholta puhutaan työntekijöiden oikeuksia puolustavan SAK:n ja Teollisuusliiton lakoista aiheutuvista miljoonamenetyksistä, mutta samaan aikaan jätetään kertomatta, millaisiin menetyksiin yrityksille työtään myyvät tekijät joutuvat.
Kokoomuksen ja Perussuomalaisten hallituskoalitio on muokkaamassa työelämän uudistusta useista työmarkkinoiden pelisäännöistä, joiden merkitys käytännössä olisi turvata niin työnantajien, kuin työntekijöiden oikeudet.
Nyt kuitenkin vain työantajien oikeudet.
Ehdottomuus on aina huono vaihtoehto.
Uudistamisinnossaan hallitus ministereineen on sokeutunut todellisuudelle.
Mehän emme tiedä, millaisia ’sopimuksia’ taustalla on, jotka velvoittavat hallituksen puolueita pitämään kiinni laatimansa ohjelman ehdottomuudesta.
Näyttää kuitenkin siltä, että hallitus on niellyt liian suuren madon, joka ei sulahtanutkaan suoraan vatsaan, vaan jäi tukkimaan henkitorvea ikävin seurauksin.
* * * * * *
Juuri nyt ei ole aika sekoittaa Suomen tilannetta, sallimalla hallituksen jääräpäisesti pitävän kiinni ohjelmastaan.
Taustalobbaajina toimivat Häkämies ja Pentikäinen ovat armottomia.
Nämä em. isopalkkaiset herrat, pitävät kiinni omista eduistaan, ei heitä kiinnosta, miten työntekijöiden oikeudet toteutuvat.
Työministeri Satonen toimii hallituksen ”työrukkasena”, jolle on sälytetty keskusteluoikeus, jonka sisältöä tietoisesti ojeistetaan.
* * * *
On kysyttävä, oliko työmarkkinalakien uudistamisen välttämättömyys juuri nyt oikea-aikaista?
On aika paljon työntekijöitä jotka eivät ole antaneet SAK:lle eikä muillekaan lupaa puolustaa heidän oikeuksiaan.
Eiköhän tässä puolusteta ay-liikkeen toimtsijoiden oikeuksia jatkaa eloaan kuin kuin sika pahnassa
Ilmoita asiaton viesti
”On kysyttävä, oliko työmarkkinalakien uudistamisen välttämättömyys juuri nyt oikea-aikaista?”
Ainakin toistakymmentä vuotta on välttämättömiä uudistuksia lykätty ”parempiin aikoihin”. On selvää, että tällaisia kuvitteellisia ”oikeita aikoja” ei tule. Todellisuudessa aika on lopussa, Suomelle sataa kehotuksia toimiin kansainvälisiltä rahoittajilta Euroopan keskuspankkia myöten. Puhumattakaan kasvavista korkomenoista. Kaikki tämä tiedetään.
Kun työmarkkinaosapuolet eivät kykene tarvittaviin uudistuksiin, on hallituksen ja eduskunnan velvollisuus saada Suomi takaisin raiteilleen.
Blogisti luo väärän mielikuvan, kun hän korostaa henkilöiden merkitystä. Suomen kilpailukyvyn palauttaminen ja talousjuntturan avaaminen on tehtävä Häkämiehestä ja Pentikäisestä riippumatta.
Jos mitään on henkilöistä kiinni, löytyy se SAK:n johdosta. Siellä pari-kolme nimeä on tunnettuun Putinin tapaan tarrautunut tuoleihinsa ja järjen ääni on kadonnut. En kuitenkaan uskalla ehdottaa heidän siirtämistä muihin hommiin.
Ilmoita asiaton viesti
Koko Suomi asuttuna toteutuu sillä että sotaa pakoon lähteneet mutta suomalaiseen yhteiskuntaan heikosti sopeutuneet voivat muuttaa asumaan tyhjenevään Suomeen. Ihan win-win, asuntopula helpottaa kasvukeskuksissa ja Suomi pysyy asuttuna.
Ilmoita asiaton viesti
Olin työelämssä, konepajateollisuudessa viidel eri vuosikymmenellä ja suomalaista työelmää uudistettiin jatkuvasti tuona aikana, mutta yhteistoimin työnantajien kanssa. Nyt ollaan tekemässä ”uudistuksia” joilla ei ole mitään tekemistä kilpailukyvyn tai tuottavuuden kanssa. Suomalaisen palkansaajan epäluottamus suomalaisiin yrittäjiin ja yrityksiin kasvaa entisestään ja sillä jos jollain on merkitystä työn tuottavuudelle. Suomalainen johtamiskulttuuri on kaukana modernista johtamisesta jossa työntekijä nähdään yrityksen voimavarana, ei kulueränä. Em tunne yhtään työntekijää joka toivoisi yritykselle jossa työskentelee vastoinkymisiä sillä menestyvä yritys on myös työntekijlle kullanarvoinen asia.
Ilmoita asiaton viesti
”Suomalainen johtamiskulttuuri on kaukana modernista johtamisesta jossa työntekijä nähdään yrityksen voimavarana, ei kulueränä. Em tunne yhtään työntekijää joka toivoisi yritykselle jossa työskentelee vastoinkymisiä sillä menestyvä yritys on myös työntekijlle kullanarvoinen asia.”
Itse näkisin nyt tilanteen uutena, jossa työntekijät myyvät työnsä yrityksille!
Jos ja kun hallituksemme on lähtenyt tielle, jossa, EK:n pomojen ääni painaa vaa’assa enemmän, kuin heille työtätekevät kansalaiset, on kenties parempi lähteä neuvottelemaan keinoista, millä ehdoilla työntekijät myyvät työnsä yrityksille. Ilman työntekijöitä yritykset ovat, kuin kalat kuivalla maalla!
Ilmoita asiaton viesti
Ostajaa ei yleensä voi pakottaa ostamaan.
Suomalaisen työvoiman kysyntä on ollut heikkoa. Johtuisiko se siitä että myytävään tavaraan (työvoimaan) liittyy liian paljon käyttöohjeita jotka tuntuvat raskailta noudattaa? Esim kaupan perumisessa on vaikeuksia jos ei sattuisi miellyttämään.
Sinällään kuka tahansa voi ryhtyä työnantajaksi jos haluaa. Miksei kovin moni halua jos kyse on niin hyvästä mahdollisuudesta?
Ilmoita asiaton viesti
”En tunne yhtään työntekijää joka toivoisi yritykselle jossa työskentelee vastoinkäymisiä sillä menestyvä yritys on myös työntekijöille kullanarvoinen asia.”
Tämä on minunkin kokemukseni useimmista yrityksistä, joissa olen työskennellyt. Paikallisen sopimisen lisääminen perustuu tähän yhteiseen etuun. Mutta AY-pomot Helsingissä pelkäävät valtansa vähenevän ja kiihottavat joukkoja lakkoihin.
Ilmoita asiaton viesti
Täysin tolkutonta puhetta.
Mikään yritys joka timii kuvaamallasi tavalla on jo huomenna entinen yritys.
Yksikään työntekijä ei pysy ja jos pysyy niin tekee mitä sattuu ja sitäkin vähän.
Ilmoita asiaton viesti
Nyt näyttää siltä, että ymmärrystä puuttuu!
Sovittelun ääntä ei haluta kuulla, ei suuntaan tai toiseen, joten joku ulkopuolinen ottaa homman haltuun.
Ilmoita asiaton viesti
Mikä sovittelu?
Pitääkö eduskunnan alkaa sovitteluun ay-mafian kanssa?
Eli siis ay-mafian pitää hyvksyä ja sillä on valta hyväksyä tai hylätä vaalitulos?
Ilmoita asiaton viesti
Mafia ei ole oikea tapa kuvata suomalaista työmarkkinatilannetta.
Aäri-ilmaisuilla pyritään murtamaan oikeutta, jonka on oltava kaikille sama.
Siksi vaadin, että mafia -ilmaisun käyttö blogissani loppuu.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä Mirjami vaatimuksestasi.
Rantasen kanssa on se ongelma, että hän oli aikaisemmin oppinut sanan kommunisti, jolla hän syyllisti kanssaan eri mieltä olevia. Nyt hän on oppinut jo toisen sanan ay-mafia, ja työntää nyt sitten sitä samassa tarkoituksessa kuin aikaisemmin kommunisti-sanaa!
Ilmoita asiaton viesti
No, kunhan persujen idea kaikkien palkkojen puolittamisesta saadaan voimaan, voidaan nähdä miten hyväksi suomalainen työelämä muodostuu.
Ilmoita asiaton viesti
No kunhan saadaan kaikki työväki uskomaan että kaikki työnantajat on uskomattomia nilviäisiä, niin on kiva katsella mihin töihin mennään.
Voihan sitä perustaa vaikka työosuuskuntia joten ei tässä pitäisi olla mitään ongelmaa. Ihan hyvin ihmiset voivat työllistää toisensa, ei siihen työnantajia tarvita (sarkasmia).
Ilmoita asiaton viesti
Ettei nyt olis vain historian pakkopaitaa – pitää näyttää yhdelle kansakunnan osalle, miten maassa on elettävä.
Näistäkin, hyökkäävistä puheenvuoroista voi tunnistaa, miten herkillä on ihmisten tunteet, jotka pahimmillaan voivat johtaa sisäiseen kapinointiin.
On korkea aika pysäyttää ilkeily ja vihanpito, sillä siitä ei koskaan hyvää seuraa.
Ilmoita asiaton viesti
En tiedä, mitä lakkoilijoille maksetaan, mutta sen tiedän, että Kokoomukselle maksettiin vaalirahaa kuusinumeroinen summa pelkästään Pro Markkinatalouden toimesta muista liike-elämän maksajista puhumattakaan.
Näin se vanha sanonta kertoo, että sen lauluja laulat, kenen leipää syöt!
Kokeilepa Räihä kerrankin olla asiallinen ja perustaa heittosi muuhun kuin jonkin ”kauneuteen”.
Ilmoita asiaton viesti
Massiiviset vaalirahat ovatkin yksi selitys, miksi johtava pääministeripuolue toteuttaa nyt rahoittajiensa tahtoa!
Ilmoita asiaton viesti
Miksi Jari räyhää?
Nyt on aika rauhoittua ja tunnustaa tosiasiat.
Elämä jatkuu kaikesta huolimatta – ei näille ongelmille kannata tunteitaan polttaa.
Ilmoita asiaton viesti