Havaintoja Naton johtaja Stoltenbergin mietteistä!

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/turkki-ripottelee-kivia-suomen-ja-ruotsin-nato-tielle-jens-stoltenberg-myontaa-turkin-pensean-linjan-tulleen-yllatyksena/8452116

Kultaranta -keskusteluissa puheenvuoron käyttänyt Naton johtaja Stoltenberg esiintyi sekä myötämielisesti Suomen arvoihin ja vahvuuksiin, että vahvisti Turkin merkitystä Nato -liittolaisena.

Oliko  Turkin Erdoganin reaktio Naton johtajalle oikeasti yllätys Suomen ja Ruotsin Nato -hakemusten hyväksynnälle?

Todennäköisesti Turkki on viestinyt jo pitkään Natolle asemastaan terroristien hyökkäysten kohteena olemisesta ja siitä, miten maansa ei ole saanut ymmärrystä, kuten Ranska sai aikanaan ”Charlie Hebdonille”, jolloin EU -Natomaiden johtajat marssivat terrorismia vastaan.

Tilanteessa, jossa Venäjä nyt miehittää Ukrainaa, on selvä, että suomalaisessa päätöksenteossa on ollut välttämätöntä tunnistaa Venäjän uhka.

Pelko siitä, että Venäjä hyökkää myös Suomeen, on tärkeää sitoutua suurempien puolustukseen, jota Naton taholta olisi saatavissa.

Oliko tuo hätä syy, että maamme hakemus, Titanicin tavoin, ajoi jäävuoreen?

Nyt käydään arvoituksellista pohdintaa siitä, onko Suomen Nato -jäsenyyden hyväksynnälle välttämätöntä toteuttaa Turkin vaatimukset mm. massamme asuvien, terroristeiksi todettujen kansalaisten luovuttamisesta.

Ymmärsin Stoltenbegin viestin – Turkki on Naton toiseksi tärkein asevaltio Yhdysvaltojen jälkeen.

On kuultava Erdogania ja mietittävä, miten Suomi ja Ruotsi voisivat kuulua samaan puolustusliittoon.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu