Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) miljoonia jälleen huijareiden tileille!

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007921197.html

Juuri, kun olemme lukeneet Valtion tarkastusvirastossa (VTV) tapahtuneista väärinkäytöksistä, tänään tuli ilmi toisen valtion viraston, Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) suojavarusteostojen maksuissa epäselvyyksiä.

HVK sai epäkiitollista mainetta vuosi sitten, kun kasvomaskien tilaukset tehtiin toimittajilta, joiden toimintojen taustalta on löytynyt muutakin, kuin rehellistä toimintaa.

Valtio on joutunut ennenäkemättömien kulujen maksajaksi, luottaessaan viranhaltijoidensa ammattitaitoon ja osaamiseen.

On käsittämätöntä, miten turvattomasti miljoonien maksatuksia tehdään.

Erityisesti nyt, kun HVK:n tilaukset ovat mittavia koronaepidemian takia, niin olettaisi, että viranhaltijoiden tulisi olla erityisen varovaisia rahojen liikuttelussaan. Huijatuksi tulemiseen ei ole varaa.

Jokainen veroeuro, jonka valtio menettää, on pois kansaltamme, joka erityisesti näinä päivinä kärsii alirahoituksestaan. Kun tuloja ei ole, niin lomautusten, kuin irtisanomistenkin takia, toimeentuloa on etsittävä Kelalta.

Toimeentulotuen maksatuksen siirryttyä kunnilta valtionlaitos Kelalle  (Kataisen hallituksen v. 2014 alullepanema ja Sipilän hallituksen v.2017 toteuttama), on saanut tehtävän, jonka toimimattomuutta VTV:n tarkastusraportissa oli kaunisteltu ja poistettu mahdollisia eteen tulevia haittoja.

Jokainen muistaa sotkut, joihin Kela joutui, kun tuet viivästyivät henkilökunnan osaamattomuuden ja henkilökuntavajeen takia. Edelleen, Kela palvelee, mutta pääsääntöisesti nettiyhteyksillä. Väärinymmärrysten ja -tulkintojen  määrää on vaikea saada selvitetyiksi.

Kansalaisvalppaus onkin nyt tärkeää. Olemme tottuneet luottamaan siihen, että valtio hoitaa hommansa ja me palvelemme valtiota parhaamme mukaan.

Olemme menossa kohti kesää, jolloin valo ja lämpö nostaa mielialoja. Toivottavasti myös samaan aikaan epidemia rauhoittuu siinä määrin, että työstään lomautetut pääsevät takaisin sorvin ääreen.

Kun VTV on luvannut jatkossa hoitaa hommansa, niin hyvä olisi käväistä myös HVK:ssa ja tutkia, miten siellä nykyisin rahaliikennettä hoidetaan.

Tosin poliisillakin on tässä jälleen uutta työsarkaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu