Huutoja köyhyysrajoilta!

Puolueet käyvät nyt ennen näkemätöntä mittelöä siitä, miten hyvinvointivaltio voidaan säilyttää tai tuhota.

Demarijohtoiselle hallitukselle sinkoilee yt-pommeja vakavaraisina pidetyiltä yrityksiltä. Milloin on kysymys liian suurista palkoista, tilauskirjojen tyhjenemisistä tai fossiilisen polttoaineen jalostuksen tarpeettomuudesta.

Elinkeinoministeri Lintilä veikistelikin toimittajalle, että tietää tulevista yt-neuvotteluista, mutta eipäs kerrokkaan. Mitähän tuokin tarkoitti?

Tulihan sieltä vielä Wärtsilä ja uusia odotellessa arvailu jatkuu.

* * * *

Kokoomuksen suurin ongelma on, miten nykyinen hallitus saadaan kaadettua.

Perussuomalaiset, Kristilliset ja LiikeNyt, yhtyivät kokoomuslaiseen kuoroon, joka ei laulanut Finlandiaa, vaan suitsi hallituspuolueita tekemättömistä työllistämistöistä.

Työttömiä työnhakijoita on noin 400.000, joista lähes  jokaiselle työ kyllä kelpaisi, mutta puuttuu niitä työpaikkoja, jotka toisivat leivän ja vähän muuhunkin kulutukseen.

* * * *

No niin!

Miten tähän on tultu? Olisiko korona -pandemialla mitään tekoa? Ehkä on tai sitten ei.

Toista aaltoa odotellessa, on purettu matkustusrajoituksia, avattu ravintolat ja yökerhot, urheiluporukoiden harjoitukset jne.

Tauti on ottamassa uutta vaihetta. Päivittäiset koronatartunnat nousevat. THL:n vilkkuäppi tavoittaa altistuneita. Testauksia tehdään tuhatmäärin.

Yhä useampi kansalainen kamppailee taloutensa selviytymisrajoilla. Yhä useampi perhe tarvitsee ruoka-apua. Yhä useampi nuori, aikuinen ja vanhus, kärsii mielenterveysongelmista.

* * * *

Keskusta vaihtaa puheenjohtajaansa, kuin entinen mies heilaansa.

Alkiolaisen puolueen idea, köyhien auttaminen, on historiaa. Nyt käydään kilpailua kansan äänistä hinnalla millä hyvänsä.

Vihreä aate taas, on kuin uskonto. Vain me olemme oikeassa. Vain meidän päätöksillämme maapallo pelastuu – ihmisistä viis!

Vasemmistoliiton puheenjohtaja näyttää esimerkkiä, miten syntyvyys Suomessa saadaan nousuun. Aatteen paloa on ja arvovalintoja vähäosaisten suuntaan. Silti puolue ei ole onnistunut nostamaan kannatustaan. Siinäpä miettimistä!

Hallituksen apupuolue RKP puheenjohtajansa ikuisella optimismilla, myötäilee ja sulaa rakkaudelliseen hegemoniaan.

* * * *

Nyt tulemme siihen kohtaan, joka saattaisi ratkaista köyhien avunhuudot.

Sisäriittoiset puolueet mellastavat, kuin nuoret varsat laitumille päästyään. Sisäpiiripelit, poliittisine  nimityksineen, pyrkivät ennen kaikkea valtakeskittymiin, joilla ei ole mitään yhteistä ihmisten hyvinvoinnin kanssa.

* * * *

Vuonna 2019 Suomessa oli 4, 3 milj. äänioikeutettua.

Viime eduskuntavaaleissa, 65 – 74 -vuotiaiden äänestysprosentti oli maamme korkein, 82%.

Alhaisin, 20 – 34 -vuotiaiden kohdalla, 54,8%.

Korkeimman äänestysprosentin kohorttia edustavat eläkeikäiset.

Suuri osa eläkeikäisistä elää köyhyysrajan alapuolella. He olivat asettaneet toivonsa puolueille, jotka pitävät huolta köyhistä.

Alhaisin äänestysprosentti oli taas nuorilla, joiden toivo äänestyksellä saatavaan muutokseen ei ollut uskottava.

Suuri osa nuorista, joilla ei ole varakkaita vanhempia, elää köyhyysrajan alapuolella. He ovat jo lähes luopuneet toivosta, että äänestyksellä voidaan saada muutosta.

Syntyvyys on laskenut nälkävuosien tasolle ja usko pysyvän työn löytämiseen, on kadonnut. Juuri tuon ikäisten äänestysprosentti kertoo vakavasta huolesta.

* * * *

Sen sijaan, että puolueet puheenjohtajineen, nostattavat henkeä omiensa keskuudessa, voisivat lopultakin tutkia heikkouksiaan ja tunnustaa epäonnistumisensa.

Kansa oli luottanut Perussuomalaisiin, mutta nyt sekin luottamus on vetänyt vesiperän.

Huuto köyhyysrajoilla ei lopu, ennen kuin maahamme saadaan puolue, joka ei petä!

Enkä nyt viitsi toistaa puoluetta, joka pettää aina!

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu