Keskustalle toivoa – ottakaa Suomen asuntopolitiikka kärkitehtäväksenne!

Kuten kaikki ovat jo tulleet valistuneiksi siitä, että maamme asuntopolitiikka on kuralla.

Nykyinen asuntoministeri Krista Mikkonen (Vihreät) ei ole millään tavoin puuttunut Suomen autioituvaan maaseutuun, jossa asuntojen arvo on laskenut vuosi vuodelta.

Sipilän hallituksessa toiminut asuntoministeri Kimmo Tiilikainen,  löysi vain yhden keinon hillitä asumistukimenoja, vedoten siihen, että vuokranantajat eivät nostaisi vuokria asumistukien toivossa.

Hän päätti, että neliövuokrien maximiraja on 20 euroa, jota isommista neliövuokrista asumistukea ei saa.

Päätös johti siihen, että pienissä, kalliissa asunnoissa asuneet, joutuivat muuttamaan, koska vuokranmaksuun ei enää riittänyt rahaa.

On selvää, että ilman asumistukea, suurimmalle osalle yksinasuvista työssäkäyvistä, toimeentulonsa ei riitä maksamaan vuokria. Yksinasuvia on jo enemmän kuin perheitä. Silti, myös perheet, joissa on kaksi tulonsaajaa, ovat vaikeuksissa.

Niinpä, valtio subventoi asumista. Asumistuet valuvat pääasiassa asuntoja omistavien yhtiöiden, hyödyksi.

Ay -liikkeet ovat tehneet isoja voittoja asuntobisneksillään. Yhtään huonommin ei mene Satolla, joka on työnantajapuolen hanskassa. Kumpikaan osapuoli, ei ole valmis tekemään muutoksia, joilla asumiskulut saataisiin sellaisiin rajoihin, jossa asumistukia ei enää tarvittaisi. He tietävät, että laki mahdollistaa asumistuet, joita Kela sitten valtion rahoista makselee.

Saton vuokrat ovat pk-seudun korkeimmat. Hyvänä kakkosena seuraa Lumo.

Suomen asuntopolitiikka on saatava irti voittoja havittelevien ja osinkoja jäsenilleen jakavien yhtiöiden ja sijoittajien ’haukan otteestaan’.

Niin kauan, kuin tämänkaltainen, ihmisten asumisella kuitattava hyöty jatkuu, niin kauan suomalainen kansakunta menettää sekä syntyviä lapsia, että hyvän elämän arvoja.

  • – –

Nyt, jos koskaan, Keskustalla on mahdollisuus kohottaa profiiliaan ja ottaa niskalenkki yhteiskuntamme suurimmasta ongelmasta – asumisesta.

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu