Kieku -kanaloiden salmonella – sabotaasi, vai ylituotannon ongelma?
Ostin lähimarketista joku päivä sitten 10 kpl:n Kieku -munia, jotka olivat tarjouksessa.
Mietin, onkohan jotain pielessä, silti ostin.
Sittemmin tietooni tuli, että Kieku -kanaloiden tietyllä numerolla olevat munat, ovat mahdollisia salmonella -positiivisia.
Tarkistin munien päällä olevat leimat ja niiden perusteella ostamani munat olivat puhtaita.
Toki olin jo munista paistanut omeletin, eikä mitään ongelmia ole esiintynyt.
^^^^^
Suurkanaloissa on vaara, että joku ulkopuolinen käy sabotoimassa yrittäjien toimeentuloa.
Toisaalta, massiiviset tuotantoyksiköt eivät voi välttyä sairauksilta.
Kauhulla olen katsellut tehotuotantoa, joka varmistaa yrittäjien toimeentulon ja täyttää EU:n ehdot, mutta on kestämätön kärsimys kanoille, joiden elämän olemssaolo perustuu tehotuontatoon.
Mikä tahansa elinkeinoelämän toiminta-alue saattaa olla nyt sabotoinnin kohteena.
Itse ajattelen, että tuotemerkillä myytävät tuotteet ovat paremmin tarkastettuja kuin kaupan omat merkit (=halpatuotteet). Niinpä siis Kiekun salmonella kuulostaa jossain määrin sabotaasilta, mutta eipä tuo tietenkään varmaa ole.
Suomessahan salmonella on saatu pidettyä varsin hyvin poissa kanaloista. Tämäkin on vähän siihen suuntaan oleva seikka, joka helpottaa sabotaasiin uskomista, joskaan ei sitä todista.
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä niin, olemme edelleen itänaapurimme hybridihyökkäysten kohteena.
Kieku -kanaloiden munien jakelu on laajaa ja tarkoittaa, että aiheuttaa tulonmenetyksiä monilla rintamilla.
Jokaista munaa on mahdotonta läpivalaista, joten on selvää, että kansalaiset jättävät mieluummin munat ostamatta, kuin ottaisivat riskin.
Ilmoita asiaton viesti