Koronakriittisten vastuu, onko sitä?

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007871966.html

Katsellessani muutaman sadan ihmisen ilottelua kansalaistorilla, jostain syystä tuli mieleeni hyökkäys Capitoliin! Samanhenkistä hurmaa saatoin todeta kansanjoukon esiintymisessä.

Samaan aikaan, kun suurin osa suomalaisista noudattaa tunnontarkasti turvavälejä, käyttää maskeja ja pitää perheiden yksityistilaisuudet sallituissa henkilömäärissä, kapinalliset ottavat oikeudet omiin käsiinsä ja lähtevät tietoisesti murtamaan hallituksen suosittamia rajoituksia.

Oudolta tuntuu, miten koronaa vähätellään ja epäillään rokotteita.

Onko Q-anonin joukot onnistuneet manipuloimaan kansaamme siinä määrin, että tietoisesti pyritään tuhoamaan tähänastiset ponnistukset viruksen tukahduttamisesta.

On selvää, että monet ovat kärsineet yli vuoden kestävistä rajoitteista ja monet edelleen kärsivät.

On hyvä kuitenkin muistaa, että sodissa ei ole voittajia.

On vain hyväksyttävä se tosiasia, että virus on vihollinen, joka on saatava aisoihin.

Viime maaliskuussa, kun virus teki tuloaan, maamme sulkutoimet olivat mittavammat, kuin nyt.

Kaupoista lähes loppuivat hetkellisesti wc-paperit, kestosäilykkeet ja hiivat. Näytti siltä, kuin maailmanloppu olisi ollut tulossa. Kaikki pelkäsivät.

Nyt tilanne on aiempaa pahempi, mutta kauppojen hyllyt eivät tyhjene, eivätkä ihmiset panikoi. Rauhallisesti odotetaan rokotusten tuomaa suojaa ja toimitaan siten, kuin järkevästi on aiheellista.

* * * * *

Lapsenlapseni 10 v. kysyi, jos voisit toivoa 3 toivomusta, mitä ne olisivat. Toivoin saavani ison maatilan, jossa tepastelisi kanoja, kukkoja ja lampaita.

Kun kysyin, mitä hän itse toivoisi, vastaus oli – että kaikki olisivat terveitä ja päästäisiin elämään, kuin ennen koronaa.

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu