Koskelan teinimurha on yhteiskunnan hätähuuto!

”Yhteiskunnan on tehtävä enemmän, jotta tällainen ei enää koskaan toistu. Lapsista ja nuorista on huolehdittava, on toimittava lasten suojelemiseksi, on oltava riittävää hoitoa ja tukea, on etsittävä, jos on kateissa, on laitettava rajat ja on puututtava, jos herää huoli”, Turunen kirjoitti.

Yhteiskunta on juuri niin vahva, kuin sen heikoin lenkki!

Voinemme päätellä, miten maamme päättäjät ovat nukkuneet syvää ’ruususen unta’, kun Koskelassa tapahtuneen nuoren pitkäkestoinen kiusaaminen, pahoinpitely ja lopulta murha, heidät herättää.

Farisealainen tapa tulla julkisuuteen, on vaikkapa Kokoomuksen pj Petteri Orpo, joka Ylen Ykkösaamussa  vaatii nyt lastensuojeluun vahvempia puuttumiskeinoja.

Kokoomus on ollut viimeiset 20 -vuotta joko vastaavana tai Sipilän hallituksen hyvänä kakkosena pitämässä piuhoja, miten kansamme elintila toimii, miten lastensuojelu on täysin retuperällä ja miten rahalla saa ja hevosella pääsee.

Kun kansantaloutta ylläpidetään poliitikkojen erimielisyyksillä, niin lopputulos on aina huono.

Tulee mieleen, miten Vasemmistoliitto nostaa eniten esille kansalaisten yhdenvertaisuuden palvelujen saatavuutta, niin samaan aikaan sekä Kokoomus että Keskusta, ovat niitä ajamassa alas.

On hyvä muistaa, että maamme n. 5 miljoonasta kansalaisesta, vain osa on työssä.

Työssäkäyvät maksavat enemmän veroja, kuin suurpääoman maksajat, joten hyvinvointi on useimmiten veteen piirretty viiva.

On myös hyvä muistaa, että väkivalta kasvaa huonovointisuudessa.

Kun sisäministeri Ohisalo ilmaisi, että Koskelan raaka murha, saattaa olla merkki yhteiskuntarauhan hajoamisesta, pelossaan hän on oikeassa.

Huolimatta siitä, että elämme hyvinvoinnin kulta-aikaa, elämme samaan aikaan kymmenien vuosien hoitamattoman sosiaalisen epätasa-arvon aikaa.

Koskelan teinimurha on vakava muistutus päättäjille, miten ihmisten elämän arkeen on saatava muutos.

Sillä, jokainen noista, nyt epäillyistä, 16 -vuotiaista, on elänyt lapsuuttaan ja nuoruuttaan perheissä, joissa ei ole ollut enää keinoja estää väkivaltaista käyttäytymistä.

Teinien pahoinpidellyn ja kuolleen omaisille, annan tukeni ja lohdutukseni!

Hän syntyi, hän eli, hän rakasti!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu