Kultapossukerhon onnenpäivät – verottajan lempilapset eivät investoi!

Näin verotietojen luvattuna päivänä, kukaan ei voi välttyä näkemästä tai kuulemasta eniten tiennaneiden tulokertymiä.

Eläkkeensaajan näkökulmasta luvut näyttävät epätodellisilta.

Kymmenien miljoonien tuloja ei tietenkään ole, kuin pienellä kansanosalla, siitä huolimatta, näyttää kummalliselta, miten jotkut voivat tienata vaikkapa meikäläisen vuositulon satatuhatkertaisesti.

Yle uutisoi eilen ja tänä aamuna melko näyttävästi pääoma- ja ansiotuloverotuksen eroista.

Kyseessä on listaamattomien yritysten tapa toimia, jonka mukaan 90 % maksaa osinkoja ylärajan verran, eli 8 % osakkeen matemaattisesta arvosta.

Pääomatulon veroprosentti on 7,5.

Ansiotuloa verotetaan, kuin pientä sikaa!

Alle 40.000 euron vuositulosta palkansaaja maksaa veroa noin 25 %. Eläkkeensaaja harvoin yltää tuolle tasolle, mutta jo alle 18.000 euron vuositulosta, veroa menee kunnille n. 15-20 %, kunnan veroprosentista riippuen.

”Professori lataa suorat sanat: Kokoomus, keskusta ja sdp ovat yrittäjien taskussa – ja siksi rikkaita törkeästi suosivaa epäkohtaa ei saada verotuksesta pois”

Emeritus professori Heikki Niskakankaan mukaan, kyse on epäoikeudenmukaisuudesta, jonka oikaiseminen ei helpolla onnistu, sillä suuret puolueet ovat pitäneet huolen siitä, että ’suuryrittäjää ei jätetä’!

Edelliset hallitukset ovat kyhäilleet kaikenlaisia yritystukia ja maksujen siirtoja yrityksiltä työtätekeville.

Nähtäväksi jää, onko Demareilla nyt keinoja lähteä muuttamaan vallitsevaa verokäytäntöä, koska Niskakankaan mielestä puolue on itsekin surpääoman taskussa.

Hallituksen investointiruikutukset voi jättää omaan arvoonsa, mikäli lain sallima pääomaveron hyödyntäminen omaan pussiin mahdollistuu jatkossakin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu