Kultarannan poteropolitiikan esiinmarssi!

”Potero on maahan tai lumeen kaivettu kuoppa, joka antaa suojaa ja toimii yhden tai useamman henkilön tai raskaamman aseistuksen, kuten kranaatinheittimen, tuliasemana. Pikalinnoitettu potero on yleensä avoin, mutta se pyritään peittämään puurakenteen varaan sijoitetulla 20–30 cm maakerroksella jo linnoittautumisen ensimmäisessä vaiheessa. Kattaminen voidaan tehdä myös erityisillä katelevyillä, jotka ovat joko metalli-, komposiitti- tai betonirakenteisia.” Lähde: Wikipedia

Kultarantakeskustelussa puhuttiin ja käytettiin ilmaisuja, joista on hyvä olla tietoinen, mitä ne tarkoittavat.

Presidentti Niinistön ajatus paluusta kymmenenvuoden takaiseen EU-menettelyyn siitä, että kukin maa vastaa omasta taloudestaan, ei miellyttänyt pääministeri Marinia.

Marinin mielestä on korkea aika tulla ulos ’poteroistaan’ ja nähdä muuttunut maailma uusin silmin.

  • *

Valta on jo päässyt pääministerin punaisen mekon sisälle. On tietenkin hyvä, että pysyy kannoissaan, joihin presidentilläkään ei ole pääsyä.

Valtioneuvosto tekee ehdotukset ja eduskunta päättää.

Sen sijaan pääministerin toive yhteistyöstä ja kaikkien asioiden punnitsemisesta tarkkaan ja huolellisesti, ei jäänyt epäselväksi. Sen olemme jo oppineet, jopa muistamme ulkoa.

Tarkkaan ja huolellisesti – jopa pedanttisen huolellisesti.

Presidentin huoli kansakuntamme ylivelkaantumisesta ei juurikaan pääministeriä kiinnostanut.

  • * *

Presidentti olikin ottanut itselleen haastattelijan tehtävän, joka oli osittain ristiriidassa sen suhteen, miten hänen oma instituutionsa sai tilaa.

Taktikointi tässä kohden ei onnistunut.

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu