Lemmikki- ja tuotantoeläinten kohtaama väkivalta

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.iltalehti.fi%2Fkotimaa%2Fa%2F1616ef7e-c69e-457b-8cb0-0243f501508e%3Ffbclid%3DIwAR302FM65–CtcOR2jGx8tdSVDccFr4qlKlOxog2yKjoW9jI0msENuXhg0o&h=AT3d8Js9Op3B6K1oeOqNEHY9ncDhzy6e3QW_pKBs6h0wxhp7c8ZUooP6GWaTBtCBmtKjxsGoaSw-A9mXm8cxN6WngCWRog-TfgpswSjc3V_tEHRhV0wtMkLPruU0DczQFA&__tn__=%2CmH-R&c[0]=AT0IvEl-hCaARiXDgaQ8wfBl83GLa-JDnr0YDZWsP08iZva_q_3nXqYmzmvaKYd_BUQppL0tXDigXSqZphibAaqaKeIml8OTDA5D6I5zk5wiUj_uujCjp2hC_6XDgGMm3LFK_tztimeiTvkAgKKmacXrow6CmXxXrtfjavs6cDeWQwocrbq1

Korona-aika ei ole ainoa poikkeuksellinen ajankohta, jolloin heikoimmat tahtovat jäädä jalkoihin.

Suurin osa ihmisistä, jotka ovat ottaneet lemmikkejä yksinäisyytensä paikkaajiksi, ovat vastuullisia ja huolehtivat rakkaistaan hyvin.

Tuotantoeläimistä toimeentulonsa saavat, ovat enimmäkseen vastuullisia, mutta ikävä on todeta, miten saamme lukea tiloista, joilla eläimet taistelevat hengestään tai osa on jo kuollut  janoon ja nälkään.

Sitten on se osa ihmisistä, joiden mielestä eläinten tehtävänä on toimia täydellisinä, ihmisen pahan olon lievittäjinä ja hiljaisina kanssaeläjinä, toteuttavat väkivaltaa, josta ei uskalleta puhua.

Pelkästään se, että koira on yksin tunteja pienissä asunnoissa, ilman ruokaa ja vettä, täyttää väkivallan merkit.

Koira, joka alistetaan yksinäisyyteen, masentuu. Kissa pärjää pidempään, mutta virikkeettömässä,  ahtaassa asunnossa, saa paniikkikohtauksia.

Ihminen, joka elää omaa ahdistustaan, tuskin edes huomaa, miten eläin kärsii.

Kun ulkoilut ovat minimissään, pakolliset pissa/kakka -lenkit, kuten kaikki muut, eläimen kannalta merkittävät toimet, jäävät tekemättä.

Kun koira ilmaisee tunteitaan haukkumalla, sitä lyödään. Jos koira ilmaisee nälkäänsä, sille heitetään makkaranpalan kanta tai huudetaan, että ei tässä ihmisellekään ole ruokaa.

Kunnalliset eläintenvalvontajärjestelmät, ovat yhtä heikossa hapessa, kuten lastensuojelukin.

Kunnissa voi olla vain yksi eläinlääkäri, joka joutuu vastaamaan sekä lemmikkien että tuotantoeläinten valvonnasta.

Naapurit saattavat tehdä ilmoituksia räikeistä heitteillejätöistä, mutta useimmiten ihmiset vaikenevat naapurivihan pelossa.

Eläimet ovat lainsuojattomia ja usein siinä vaiheessa, kun huostaanotto tulee välttämättömäksi, eläinten kärsimys on saattanut kestää kuukausia.

Siksi on äärimmäisen tärkeää, että kunnat huolehtivat riittävän eläinsuojeluhenkilöstön palkkaamisesta.

Erityisen tärkeää on myös, että yksityiset kansalaiset uskaltavat puuttua naapureissaan näkemäänsä eläinten kaltoinkohteluun.

Sivistysyhteiskunnassa, jota Suomikin edustaa, ei voida katsoa ohi, miten tuntevat ja viisaat lemmikit ja tuotantoeläimet ovat osa meitä ja meidän hyvinvointiamme.

 

+2
MirjamiParant1
Sitoutumaton Sipoo
Ehdolla kuntavaaleissa

Juuriltani olen pohjois-savolainen, suurperheen keskimmäinen, oikeustaistelijaksi oppinut. En käytä kyynärpää taktiikkaa, vaan kaikissa konfliktitilanteissa, neuvottelua.

Parasta elämässäni ovat lapset ja lastenlapset. Heidän kanssaan aika ei käy pitkäksi.

Hyvää elämää olen elänyt myös isojen ja pienten eläinystävieni kanssa.

Uusin saavutukseni on runokirja 'Aika maalaa ihmisen'.

Isäni lempivirsi 'Yksin en kulje, en hetkeäkään, vierelläin aina mä Jeesuksen nään', sopii hyvin tähän ajankohtaan, kun ulkonaliikkumiskieltoa suunnitellaan. Yksinasuvan on kuljettava yksin, mutta lohtuna on, että vierellä kulkee aina hän, joka ei hylkää!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu