Mainila 26.11.1939 always on my mind!

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009227865.html

Neuvostoliiton ja Suomen välillä vallinnut hyökkäämättömyyssopimus purkautui Mainilan laukauksiin.

Tapahtumasta on väännetty peistä syyllisestä osapuolesta, vaikka kaikki on viitannut siihen, että Stalin aloitti  sodan, jonka jälkimainingit vieläkin ovat läsnä.

Keskuudessamme elää tuon sodankäyneitä veteraaneja ja heidän lapsiaan, joiden muistissa on ankeat sota-ajat.

Niin ikään, sodassa kuolleiden, tuolloin enimmäkseen nuorten miesten perilliset, kantavat pitkittynyttä sotatraumaa, josta selviytyminen ei ole ollut helppoa.

Suomessa traumaterapiaa ei vielä noihin aikoihin tunnettu, joten ihmisten selviytyminen oli lähipiirin varassa.

Aloitin kansakoulun v. 1955.  Olin vasta 6 -vuotias, mutta malttamaton odottamaan, että täyttäisin vuoden lopussa 7 v. Minut hyväksyttiin, sillä vanhempia sisaruksiani oli jo neljä, joiden uskottiin olevan tukenani.

Eipä heistä mitään tukea ollut, sillä tarmokas pikkutyttö pärjäsi hyvin, niin pitkän koulumatkansa, kuin kotitehtäviensä suoriutumisen.

Pakko vielä todeta, miten rakastinkaan kirjojen ja kynien tuoksua.

Luokkani oppilaista moni on jo kuollut, kuka oman käden kautta, kuka viinaan, kuka muiden ongelmien uuvuttamina. Jokaisessa, noista perheistä muistan, että lasten isä oli joko kuollut sodassa tai muutoin vakavasti haavoittunut, niin henkisesti kuin fyysisesti.

* * * *

Kun nyt katselemme Ukrainassa tapahtuvan, venäläisten tuhoamisvimman kauheuksia, mieleen saattaa nousta ajat Suomessa, jolloin pientä maatamme moukaroitiin suuren valtion taholta.

Sotien järjettömyys, on kulloistenkin sodan aloittaneiden valtioiden johdon impulsiivinen vallanhalu. Vaikka he yrittävät puolustaa kansoilleen tekojensa oikeutusta, totuus on toinen.

Kansa, jonka johtaja lähtee valloitusretkilleen pienempiin maihin, on alistettu uskomaan, miten ’suuri johtaja’ puolustaa kansaansa ja toimii heidän hyväkseen.

Valhepropaganda on tullut nyt tutummaksi, kuin koskaan. Ihmismielen manipuloinnin oppineet KGB:n hemmot osaavat sen paremmin, kuin pitkän koulutuksen saanet psykiatrit voivat käsittää.

Vaikka tutkimusta tehdään ja ihmismielen syövereihin löydetään uusia väyliä, niin yhä jää selittämättömäksi, miten ihmisten välinen hierarkia vaikuttaa siihen, miten johtajiksi päässeet saavat käyttää valtaa, valtaa, joka sotii oikeudenmukaisuutta kohtaan ja alistaa.

Katselin kuvaa, jossa ’Sotilaiden äidit -yhdistyksen’ edustajat oli kutsuttu kahville Putinin pöytään.

Kyseessä olivat äidit, joiden pojat olivat kokeneet ’sankarikuoleman’!

Jokainen voi päätellä Putinin kaksinaamaisuuden. Alistettu kansa ei voi muuta, kuin totella. Ehkä tuossa oli tarve näyttää maailmalle, miten ’Sotilaiden äidit -yhdistys’ pidetään poissa mielenosoituksista.

* * * *

On välttämätöntä, että kansamme ei unohda, millaiseen maailmaan olisimme joutuneet Stalinin alaisuudessa.

”Venäläisiä emme ole, ruotsalaisiksi emme tule, olkaamme siis suomalaisia”!

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu