Marinin hallitus vs. Ohisalon oikaisut

’On Suomi köyhä, siksi jää, jos kultaa kaivannet’, totesi aikanaan J.L Runeberg!

Suomi on edelleen köyhä, jos katsotaan kansantalouden tilaa. Vauraus on vain katsojan silmässä!

Maassamme eletään joko miljonääreinä tai superköyhinä. Siihen väliin mahtuu  paljon työssäkäyviä sinnittelijöitä, jotka uskovat jonain päivänä vaurastuvansa.

Heidän uskoaan en halua murtaa, vaikka tiedän, että se on turhaa.

Sisäministeriksi noussut, Vihreiden Maria Ohisalo, on puhunut lapsuutensa köyhyydestä, tehnyt köyhyystutkimusta ja väitellyt tohtoriksi köyhyydestä.

Köyhyyden kurimuksessa eläminen saattaa olla hänen motiivinsa myös nykyiseen, turvapaikkaa tarvitsevien ihmisten auttamiseen.

Ikävä kyllä, pelkkä tunne ei riitä, on oltava myös realisti.

Suomessa on paljon köyhiä lapsiperheitä, yksinhuoltajia, vammaisia ja eläkeläisiä. Heidän ’turvapaikkahakemuksensa’ paremmasta toimeentulosta kaikuvat kuuroille korville.

On helpompaa auttaa heitä, joita ei tunne. Katsoa kauemmaksi sinne, missä valheella ja väärillä todistuksilla saadaan oikeutta.

* * *

On korkea aika herätä, tunnustaa tosiasiat ja myöntää virheensä.

Ministeri Ohisalo nimitti Sisäasiainministeriön kansliapäälliköksi yhdenvertaisuusvaltuutettuna toimineen Kirsi Pimiän, joka nyt sanelee ehtoja, miten ministerin tulee ulospäin toimia.

Maria Ohisalo ei tunnu olevan tehtäviensä tasolla, vaan suoltaa tekstiä Rajavartiolaitoksen ohjeistuksista, mutta jättää mainitsematta, että ohjeistuksissa on myös vaihtoehtoja.

  • * *

Marinin hallitus on yhtä kuin ministerinsä. Jos, joku heistä poikkeaa hallituksen linjauksista, joutuu hän selvittämään sanomansa.

Jos Marinin hallitus hyväksyy ministeri Ohisalon toimet sille, että maahamme saa tulla vapaasti nykyisessä maailmantilanteessa hakemaan turvapaikkaa, niin ihmettelen.

Tilanne on muuttunut sitten vuoden 2015, jolloin Suomeen tuotiin bussilasteittain turvapaikanhakijoita, joista monet eivät sitä saaneet, mutta monet yhä jatkavat maassamme laittomasti.

* * *

Ministeri Ohisalon on korkea aika tehdä selväksi, miksi hybridisodankäynnin aikana, pakkomielteinen lakipykälien noudattaminen, ei ole tarpeen.

 

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu