Kantasuomalaisten asumisturva ei enää toimi!

Kantasuomalaisten, Ara -asunnonhakeminen on turhaa. Vaikka olisit köyhääkin köyhempi, asuntoa et saa. Asunnot, joita nyt valmistuu, on pääsääntöisesti ohjeistettu maahanmuuttajille.

Maassamme köyhiä eivät ole vain maahanmuuttajat. Köyhiä ovat kaikki, joiden toimeentulo jää alle EU:n määritellyn köyhyysrajan.

Köyhiä ovat kaikki. joiden työssäkäyvinä, nettotulonsa, menevät suursijoittajien taskuun.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.iltalehti.fi%2Fpolitiikka%2Fa%2Ff1076844-588d-467f-bf86-70cdf579e4f2%3Ffbclid%3DIwAR3P-Kji4WaMS0Q4rCOUrU0TViFYbjHzsdIndFJTAam3gsOsRMUepwjatBc&h=AT01GLfqLhRmdXCrQ5ZuHb0e2f9f526T8j5_NDmrCmzEI3VJN4So2SBjPtVf9GtVl3F6QSeKgRT7vfeGsqRuz_goLv7yN-y3w3M7-rGJNrN1ccO2fXJcabE_HFZv6ZjJEQ&__tn__=%2CmH-R&c[0]=AT3F4ywanT0djuTu90N2F9QcNy3AzbXHdS4Oafdf-jgZIitG5SKDaLT6YrvQNCqZqTSa_–HI-gGmb5pX3FsJQ_ObF0g8zSY7EPjFslHR0T7HOS9_BD6nq5KE8ZKe2yhuaP_mguo7LQjsArtN5-fkd5KUqK4pWNrzGMROcyuW0k2Ql4Tmg

VM:n ylin virkamies, Martti Hetemäki kritisoi Rakennuslehden artikkelissa maamme asumisen toimintamalleja.

Valtion tuella rakennettuja Ara -asuntoja pitäisi olla kaikkein vähätuloisemmille riittävästi, silti heitä asutetaan vapaarahoitteisiin taloihin, joissa asukkaiden vuokran maksavat joko yrittäjät/työnantajat/työsuhdeasuntoinaan, tai Kela (asumistuki/toimeentulotuki).

Kelasta onkin tullut erinomainen rahasampo asuntosijoittajille.

Suursijoittajat luonnollisesti vastustavat lakia, joka sääntelisi vuokria tai rajaisi vähätuloisten asuttamisen ylihinnoiteltuihin asuntoihin, joissa asumisen mahdollistaa vain yleinen asumistuki.

Asumistuki mahdollistaa asumisen alueilla, joille muutoin pienituloisilla ei olisi mitään mahdollisuutta.

Monet vapaarahoitteisten asuntojen asukkaista, eivät välttämättä ole työelämässä, mutta havittelevat silti kaupunkien keskustoissa asumista.

Sen sijaan, työssäkäyvät joutuvat asumaan pitkienkin matkojen päässä työpaikoistaan, sillä bruttotyötulon noustessa kriittiselle rajalle, asumistukea ei saa. Tästä seuraa luonnollisesti se, että työssäkäynti ei kannata, kun tukien avulla voi pärjätä paremmin.

Kannustinloukot puhuttavat.

Kyse on laajasta ongelmasta, johon nykyisellä asunto- ja ympäristöministeri Mikkosella (vihr.) ei liene aikaa, kun yhtään aloitetta asumispolitiikkaan ei tunnu löytyvän. Asuntopolitiikka on myös ilmastonmuutosta sivuava.

On todella tärkeää, että Hetemäki tuo asumiseen liittyvän dilemman esille.

Nyt, jos koskaan, on korkea aika ryhtyä selvittämään, millaisin perustein ARA -asuntoja jaetaan.

Valvotaanko asunnonrakennuttajien toimia, kuinka asukkaita valitaan?

Asumistukijärjestelmästämme  miljardit valuvat nyt suursijoittajien voittoihin/osakeanteihin!

Eihän tätä näin voida enää jatkaa!

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/wp-admin/post.php?post=321145&action=edit

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu