Miksi Suomessa ei ole asuntoministeriä?

Asuntomarkkinamme kuplivat ennen näkemättömän korkeilla vuokrilla ja yltiörakennetuilla pienasunnoilla.

Alle 30 m2 yksiöitä tarjotaan nyt vuokralle sekä jo rakennetuista, että uusista taloista. Pienimmät ovat 15 m2 – 28 m2. Koppeja, joissa elintilasta maksettava korvaus on korvia huumaavaa!

Pienet huoneistot ovat toki hyvin varusteltuja, keraamisin liesin, astianpesukonein ja laminaattilattioin.

Mutta, elintilaa on postimerkin verran, eikä kaappitiloja ole juuri lainkaan.

Neliövuokrat hipovat 30-50 euroa.

Suurin osa nyt tarjolla olevista pienasunnoista on sijoittajien lanseeraamia, toivekorkeatuottoisia kämppiä, joista parhaimmillaan Kela, eli valtio, maksaa sijoittajille hyvän bonuksen.

Meillä ympäristö- ja asuntoministeriys on kytketty yhteen.

Tehtävää nykyisessä hallituksessamme on hoitanut Vihreiden Krista Mikkonen. Hänen siirtyi sisäministeriksi, Ohisalon jäätyä äitiysvapaalle, jolloin ympäristö- ja asuntoministerin tehtävän sai vihreä ministeri  Emma Kari.

On sanomattakin selvää, että vihreillä ministereillä ei ole aikaa asuntoasioille, kun huolensa ilmastonmuutoksen torjunnasta vie aikansa.

Hyvinvointiyhteiskuntamme, joksi meitä vielä ilmeisimmin voidaan tituleerata, on asuntoasioissa ollut jo pitkään tuuliajolla.

Edellisen Sipilän hallituksen, keskustan ex-vihreä, ympäristö- ja asuntoministeri, Kimmo Tiilikaisen oivallus oli, että rajataan neliövuokrat, joiden ylimenevältä osalta asumistukea ei enää saa.

Siitä seurauksena oli, että grynderit aloittivat ylipienten asuntojen rakentamisen.

Nyt ne ovat jäämässä käsiin, kiitos Tiilikaisen.

Asumisen merkitystä, perusturvallisuuden voimana, ei voida ohittaa. Kun puhutaan kodista, niin samalla puhutaan arvosta, jonka jokainen meistä sisäistää.

Kansalaisistaan huolta pitävä valtio, ei saa ummistaa silmiään todellisuudelle.

Jos vihreä asuntoministeri, Mikkonen, ei ole onnistunut pysäyttämään epätervettä asuntorakentamiskehitystä, todennäköisyys on, että Karin kausi jatkaa samaa rataa.

On välttämätöntä, että maahamme saadaan asuntoministeri, joka keskittää toimialansa voimavarat maamme vaikeimman asian ratkaisemiseksi.

Valtio, eli veronmaksajat, ei voi enää toimia sijoittajariskien turvaajana.

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008465714.html

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu