Missä on suomalainen oikeustaju?

Eppu Normaalin ’Murheellisten laulujen maassa’ asuu maailman onnellisimmat ihmiset.

Miten tuota ristiriitaa on mahdollista ymmärtää?

Lähdetään liikkeelle siitä, että aikanaan leiviskänsä hyvin sijoittaneet, voivat nyt vihellellä, kun samaan aikaan, kärsivä kansanosa yrittää saada leivän pysymään ruokapöytänsä antimena.

Onnellisuuskyselyt on laadittu siten, että niihin vastaaminen johtaa harhaan. En puutu siihen enempää, mutta pahempiakin huijauksia kansamme keskuudessa liikkuu.

Sattumalta tiedän, että tänäkin iltana poliisit käyvät useissa kodeissa selvittelemässä väkivaltaa, joka saattaa olla seurausta maamme onnellisten ihmisten pimeästä puolesta.

Kipukynnys asunnosta maksettavasta vuokrasta on alentunut miinus nollaan.

Huolimatta siitä, että Kela korvaa osan vuokrasta, jäljelle jäävä ruokaturvaraha,  puhelin- ja sähkölaskun jälkeen, ei riitä enää ruokaan.

* * * *

Näennäishyvinvoinnin ylläpitäminen saattaa olla lopulta poliittinen valinta, jonka me, valveilla olevat, päätämme katsoa ohitsemme.

 

+3
MirjamiParant1
Sitoutumaton Sipoo
Ehdolla kuntavaaleissa

Juuriltani olen pohjois-savolainen, suurperheen keskimmäinen, oikeustaistelijaksi oppinut. En käytä kyynärpää taktiikkaa, vaan kaikissa konfliktitilanteissa, neuvottelua.

Parasta elämässäni ovat lapset ja lastenlapset. Heidän kanssaan aika ei käy pitkäksi.

Hyvää elämää olen elänyt myös isojen ja pienten eläinystävieni kanssa.

Uusin saavutukseni on runokirja 'Aika maalaa ihmisen'.

Isäni lempivirsi 'Yksin en kulje, en hetkeäkään, vierelläin aina mä Jeesuksen nään', sopii hyvin tähän ajankohtaan, kun ulkonaliikkumiskieltoa suunnitellaan. Yksinasuvan on kuljettava yksin, mutta lohtuna on, että vierellä kulkee aina hän, joka ei hylkää!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu