Missä on suomalainen oikeustaju?
Eppu Normaalin ’Murheellisten laulujen maassa’ asuu maailman onnellisimmat ihmiset.
Miten tuota ristiriitaa on mahdollista ymmärtää?
Lähdetään liikkeelle siitä, että aikanaan leiviskänsä hyvin sijoittaneet, voivat nyt vihellellä, kun samaan aikaan, kärsivä kansanosa yrittää saada leivän pysymään ruokapöytänsä antimena.
Onnellisuuskyselyt on laadittu siten, että niihin vastaaminen johtaa harhaan. En puutu siihen enempää, mutta pahempiakin huijauksia kansamme keskuudessa liikkuu.
Sattumalta tiedän, että tänäkin iltana poliisit käyvät useissa kodeissa selvittelemässä väkivaltaa, joka saattaa olla seurausta maamme onnellisten ihmisten pimeästä puolesta.
Kipukynnys asunnosta maksettavasta vuokrasta on alentunut miinus nollaan.
Huolimatta siitä, että Kela korvaa osan vuokrasta, jäljelle jäävä ruokaturvaraha, puhelin- ja sähkölaskun jälkeen, ei riitä enää ruokaan.
* * * *
Näennäishyvinvoinnin ylläpitäminen saattaa olla lopulta poliittinen valinta, jonka me, valveilla olevat, päätämme katsoa ohitsemme.
Jep. Pahoinvoivia nuoria makaa nuorisopsykiatrian osastoilla, itsemurhia tehdään valtavasti, päihdeongelmaisten määrä nousee , ihmisten palkat painettu alas niin että palkalla ei tule toimeen jne….
Mutta olemme se maailman onnellisin kansa jolla on varaa maksaa muiden velatkin. Näinhän meille Marin kertoi , olemme vauras maa
Ilmoita asiaton viesti
Ja vanhusten hoidon ongelmista ei viitsi edes mainita….tulee paha olo kun vanhustenhoidon ongelmista lukee maailman onnellisimmassa maassa
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos palautteistasi, Tero!
Tuskin yhteiskuntamme valmiiksi koskaan tulee.
Tärkeää on tunnustaa, että tällä hetkellä voimavaroja kaikkien ikäryhmien hoivaturvaan ei ole.
Suomessa on vaurautta ja vielä enemmän vaurautta, joka on keskittynyt tietyille tahoille.
Vauraan Suomen kansalaiset eivät ole kiinnostuneita heistä, joiden onnellisuus on köyhyydessä.
Varakkaat saattavat jopa kadehtia perheitä, joissa, köyhyydestä huolimatta, yhteisyys ja rakkaus kukoistaa.
Ilmoita asiaton viesti
Aivan. Korona-ongelmaan satsataan miljardeja mutta moniin pysyviin ongelmiin ei riitä rahaa.
Itsemurhan hinta vs. koronaan kuollut vanhus? jne. – …
Ilmoita asiaton viesti
Höpö höpö, kenen velkoja me muka maksamme, emme kenenkään, mutta kun puemme päällemme halpahallista ostetut vaatteemme niin ei tule mielenkään, että ne ovat lapsityövoimalla epäihmisissä olosuhteissa kasaan ommeltu.
Ilmoita asiaton viesti
Kun taskussa on kymppi rytkyn halpahallista ostamista varten, niin ei se kiinnosta paskan vertaa, missä vinkuintiassa vaate on ommeltu.
Stockalta kympillä ei saa edes sukkia.
Ilmoita asiaton viesti
”Kun taskussa on kymppi rytkyn halpahallista ostamista varten, niin ei se kiinnosta paskan vertaa, missä vinkuintiassa vaate on ommeltu.”
Niin, jos ei olisi niitä halpoja lasten toisella puolen maailmaa raatamia vaatteita, suomalaisella köyhällä ei olisi varaa vaatteisiin ja se lapsi siellä toisella puolen maailmaa kuolisi nälkään.
Aivan toinen juttu ja toinen maailma on sitten muotigurujen suunnittelemat ja mannekiinien esittämät hassut, mutta huippukalliit vaatteet, joista jotkut maksaa maltaita huvikseen, siksi kun on vara maksaa ja muotiguruista tulee älyttömän rikkaita. Mannekiinitkin saavat julkisuutta, pääsevät vaatteiden varjolla esittelemään itseään.
Minusta on hyvä että köyhilläkin on varaa ostaa vaatteita ja etteivät lapset toisella puolen maailmaa kuole nälkään. Ei minulla muuta.
Ilmoita asiaton viesti
Että sinäkö kannatat orjuuden palauttamista, jotta entistäkin köyhemmät voisivat ostaa jotain sielläkin toisellakin puolella maailmaa, jossa lapset tekevät meille vaatteita, mutta eivät pysty niitä itse ostamaan?
Vai ajatteletko, että köyhien lapset voisivat täälläkin ruveta tekemään? Saisi perhe rahaa ostaa jotakin tarpeellista, mistä nyt joutuvat kieltäytymään?
Asuntovelkainen perhe miettii täälläkin, että voiko ostaa lapsille jukurttia ja hedelmiä – usein rahat eivät riitä! Asuntovelkainen on sentään hyvässä asemassa, hän maksaa omaa asuntoa – vuokralainen maksaa rikkaamman asuntoa! Onneksi on sentään ruoka-apu pisteitä, joista löytyy vähän hätävaraa, silloinkin kun rahat eivät riitä! Eräs filippiiniläinen maahanmuuttaja mainosten jakaja totesi minulle, että jos kolmena päivänä saa syödä, niin sillä tulee toimeen!
Ilmoita asiaton viesti
”Että sinäkö kannatat orjuuden palauttamista, jotta entistäkin köyhemmät voisivat ostaa jotain sielläkin toisellakin puolella maailmaa, jossa lapset tekevät meille vaatteita, mutta eivät pysty niitä itse ostamaan?”
Jos emme pysty heitä orjuudelta pelastamaan, niin ehkä kuitenkin pelastaisimme heidät nälältä ja kuolemalta. Vai oletko eri mieltä.
Köyhää Suomalaista ei auta se jos vaatteet maksaisivat kolminkertaisesti nykyhintoinin nähden.
Rikkaille muotiluomuksien ostajille on samantekevää mitä vaate maksaa, tai onko sille ylipäätänsä mitään käyttöä, vaate ostetaan vain mielen ylennykseksi, kuten taidetta seinien koristeeksi.
Ilmoita asiaton viesti
Meillähän arvonlisävero kurittaa elintarvikkeita. Näin keväällä vihannekset ja hedelmät kallistuvat siinä määrin, että monien on jätettävä ne vain silmänruuaksi.
Ruoka-apukin taitaa näin korona-aikaan olla katkolla. Katselin, että Myllypurossa vielä jaetaan, mutta säännellen. Ulkona, jonossa saa olla 20 kerrallaan ja sisälle pääse 6. Jakelu on kolmena päivänä viikossa, 2 tuntia kerrallaan. Oletan, että monet tarvitsevat jäävät paitsi.
Todellisuus toimeentulosta voi olla paljon karumpaa, kuin saatamme edes ymmärtää. Lemmikkien kohtalot surettaa. Hylättyjä on paljon, monet löydetään nälkiintyneinä.
Onneksi lapset saavat päivän lämpimän ruuan viikolla koulusta. Viikonloppuisin jäävät sitten vähemmälle. Siksi koulut varaavat maanantaiksi enemmän ruokaa, kuin muina päivinä.
Ei ole helppoa, ei! Paljon enemmän olisi nyt päättäjien huomioitava, miten tilanteita voidaan korjata. Ei mitään köyhyystutkimuksia enää, vaan konkreettisia tekoja. Itse katsoisin asuntopolitiikan suuntaan. Sieltä löytyy yksi tärkeä ratkaisu.
Ilmoita asiaton viesti
Jos mollista, melankoliasta, mielialalääkkeista ja itsemurmista tunnettu Suomi on maailman onnellisin maa, niin mitä on käynyt muille kansoille ja kuinka synkkää heillä sitten jo on?
Ilmoita asiaton viesti
Ymmärtääkseni onnellisuusbarometri ei perustu niinkään kyselyihin kansalaisten onnellisuudesta, vaan faktoihin valtion lainsäädännöstä, hallinnnosta y.m., sekä toisaalta erilaisista tilastoista. Kyse on siis siitä ”kuinka suuret edellytykset kansalla pitäisi objektiivisesti ottaen olla onnellisuuden tunteelle”.
Ilmoita asiaton viesti
Luulen sen olevan juuri niin, joka on osaltaan harhaan johtava.
Opiskelin joskus Sri Lankassa ja vierailin hoitoasioissa perheiden luona jotka asuivat rantojen hökkeleissä. Muutaman neliön lautahökkeleissä kolmeakin sukupolvea. Mutta olivat aidon iloisi meille, toisilleen, kaikille ja eivät valittaneet mistään – se teki syvän vaikutuksen. Tämä oli köyhien keskuudessa kovin yleistä. Kaupungin keskustassa, jossa vilisteli pukupäällä olevia menestyneitä ihmisiä, ei ilo paistanut tai ystävällisyys ollut samaa luokkaa.
Ilmoita asiaton viesti
Tapasin Indonesiassa asuessani saman tapaisen ilmiön. Köyhät tai vähävaraiset perheet olivat aidosti iloisia ja tyytyväisiä maaseudulla. Suur-kapungeissa en tavannut vastaavaa.
Ilmoita asiaton viesti
Uskon vakaasti, että monet aasialaiset kansat ovat keskimäärin paljon suomalaisia onnellisempia, mutta länsimaalainen tutkimusryhmä ei voi tauluttaa köyhän olevan onnellinen.
Ilmoita asiaton viesti
Maaseutu-Suomesta tuli 1970 -luvulla betoniviidakoihin asutetut kansalaiset, jotka työn ja opintojen perässä joutuivat lähtemään kotikonnuiltaan.
Niinpä sopeutuminen uuteen kaupunkilaiseen yhteisöön ei ollut helppoa. Kerrostaloissa kotiin tunkeutuivat naapureiden metelit ja hajut. Kun ovesta astui ulos, oli vastassa kadut ja säännöt.
Kodeissa ei juuri mitään tekemistä, jota olivat maaseudulla tehneet aina ’luonto lähellä’ olevissa yhteisöissään.
Onnellisuus rapisi sitä mukaa, mitä enemmän ’muuttaja’ ymmärsi joutuneensa ’häkkilinnuksi’!
Niin, uudet ikäpolvet ovat sitten löytäneet onnea jopa kaupunkien kivisiltä pihoilta. Lapset löytävät leikkinsä, jos kavereita on. Ja 70 – 80 -luvuilla, kavereita oli.
Ilmoita asiaton viesti
En pitäisi edes niitä maaseudun asukkaita kovin onnellisina, vaan olivat enempi yksioikoisia ja totisia. Ehkä sotien tuoma apatia näykyi vielä sukupolvissa ja kansanakin olemme omalaatuinen. Olemme kilttejä, kuuliaisia, luotettavia, ujoja, mutta en näkisi meitä kansana varisnaisesti onnellisena.
Itse kuitenkin pidän kovasti suomalaisista ja siksi toivoisin meidän pysyvän suomalaisina, ”juntteineen” (ei kaikkien tarvitse olla yliopiston käyneitä), koska kokonaisuus on meidän rikkaus ja markkina-arvo – ja ruotsalaisten ruotsalaisina, jne.
Ilmoita asiaton viesti
Hmmm! Itse asiassa puhun lähinnä siitä, missä kohdin ihminen kokee olevansa läsnä ja tarpeellinen. Juuret kertovat paikasta, jossa lapsuus on eletty, koulut käyty ja perusturva löydetty.
Aihe on laaja ja vaatisi laajan tutkimusaineiston. Sitä ei tällä foorumilla ole mahdollista lähteä selvittämään.
Perusajatukseni on, että ns. juuriltaan revityt, joutuvat aina löytämään uuden minänsä erilaisessa yhteisössä, josta ovat lähtöisin.
Ilmoita asiaton viesti
Maailman onnellisuusraportissa Suomi sijoittui ykköseksi jo neljäntenä perättäisenä vuonna. Kaikki Pohjoismaat pääsivät kärkikymmenikköön. Ainoa Euroopan ulkopuolinen maa, joka kymmenen onnellisimman joukkoon pääsi, oli Uusi-Seelanti sijalla 9. Onnettomin maa on Zimbabwe. Persut ovat kuitenkin koko ajan niin onnettomia, vihaisia, katkeria, surullisia ja pelokkaita, että tulee mieleen, pitäisikö puolueelle antaa sen henkistä maisemaa paremmin kuvaava nimi: peruszimbabwelaiset?
Ilmoita asiaton viesti
Tuon voisi kyllä ajatella toisinikin päin, koska ajallisesti persujen ennätyksellisten jäsen- ja äänimäärien aikoina, on Suomi vihdoin ollut ”onnellinen” maa.
Ilmoita asiaton viesti
Ei Suomessa ole mitään oikeustajua, moraali-kompassi on ollut hukassa jo pitkän aikaa.
Olisiko syy suomalaisten onnellisuuteen siinä, että kaikilla menee yhtä huonosti?
Suomalaiset eivät siedä sitä, että jollakulla alkaa mennä muita paremmin.
Silloin tuo moraaliton porukan pettäjä raippa-verotetaan heti kuralle, jolloin kansalaisten onnellisuus-aste taas merkittävästi nousee.
Jos ei ole tyytyväinen tähän maailman onnellisten maahan, voi vapaasti lähteä muualle.
Maastamuutto onkin suomalaisten suosiossa ja täältä onkin lähtenyt vuosien saatossa miljoonia.
Nyttemmin on vilkasta maastamuuttoa suuryritysten, parhaiden pk-yritysten ja osaajien joukossa.
Varsinkin korkeasti koulutettuja lähtee tästä onnelasta yli 4000 vuodessa, karkuun sosialismia ja järkyttävää verotusta.
Tällainen tyytymättömien maastalähtö tietenkin pitää Suomen pysyvästi maailman onnellisimpana kansana.
Ilmoita asiaton viesti