Mitä kauemmin, sitä enemmän – sotarikoksia!

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fac86480-df24-41b8-be6c-6ab6ff6476e4

Samaan aikaan, kun Suomi valmistelee mahdollisuuksiaan Naton turvaan, seuraamme voimattomina sivusta, miten Venäjä tekee tuhojaan Ukrainan maaperällä.

Presidentti Tarja Halosen haastattelun (HS) merkitys Putin suhteestaan tuntuu lähes irvokkaalta paljastelulta, vaikka tarkoitus lienee ennemminkin silotella Halosen presidenttikautta.

En tiedä, mistä on lopulta kysymys, mutta demaripiirien vaikeus erottautua vanhasta Neuvostoliitosta näyttää edelleen olevan kynnyksenä Natoon liittymiselle.

Jokainen, terveellä järjellä varustettu päättäjä voi tunnistaa, miten suuren valtion, Venäjän päämies, on toiminut ja toimii edelleen.

Putinin halpaan menneitä päättäjiä on Euroopassa useita.

Saksalaisten venäjäkaasuriippuvuus, on ollut ilmeisimmin kristillisdemokraatti Angela Merkelin suurimpia saavutuksia, joista nykyinen demarikansleri Scholz saa joka päivä harmaita hiuksia, jos niitä vielä on jäljellä.

Ranskalainen mentaali lienee ollut hyvinkin sinisilmäinen venäläisen kaasuturvallisuuden pysyvyydestä. Nyt presidentti Macron yrittää käydä keskustelua Putinin kanssa, vaikka lopputulos on tiedossa.

Huhtikuussa Ranska käy presidenttivaaleja ja Macronilla on paljon pelissä.

Kansa tarvitsee vakautta, jota keltaliivit yrittivät horjuttaa.

Lienee tuhannen euron paikka, että Macron saa ranskalaiset ymmärtämään, miksi kaasusuhde Venäjään on ollut tärkeä, mutta miksi nyt siitä on aika luopua.

Venäläisten hyökkäys Ukrainaan on rikos suvereenisen maan olemassaolonsa oikeuteen.

Sotarikoksia tapahtuu kaiken aikaa, joita läntiset maat joutuvat tarkkailemaan ulkopuolisina, eskalaatiota ehkäistäkseen.

Diktaattoreiden kanssa käytävät keskustelut ovat mannaa heille, myrkkyä ymmärtäjille.

 

 

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu