Oliko Kulmunin ero hänen oma päätöksensä?

Kulmunia kiitellään nyt vuolaasti. Hallitusviisikon neljä ministeriä ovat kilvan twiitanneet ja kiittäneet hyvästä yhteistyöstä sekä vastuunkantamisesta vaikeassa tilanteessa. On myös arvostettu sitä, miten hän on kyennyt tekemään vaikean päätöksen.

Toisaalla, Matti Vanhanen ja Seppo Kääriäinen ulostuloillaan kertovat, että Kulmunilla ei ollut muuta vaihtoehtoa.

Kaikkein hämmentävintä tässä kohdin on, että Kulmuni itse, itkultaan selvittyään, on kuin uudestisyntynyt ja ilmoittautuu välittömästi olemaan käytettävissä Keskustan puheenjohtajana, jos hänelle se mandaatti annetaan.

  • * *

Lyhyt analyysi jatkosta:

Keskusta hakee nyt valoa pimeyteen.

Galluppien karua kieltä kuultuaan, Kepun johtoryhmä joutuu punnitsemaan Soinin tunnetun sloganin myötä – onko pää päärynän vai omenan muotoinen!

Jos Antti Kaikkonen ryvettyi aikanaan Nuorisosäätiön vaalirahasotkuissa, niin Kulmunin tähän saakka puhtoinen tie, koki ensijärkytyksensä, ostaessaan Tekirin viestintäpalveluja, ministeriöiden sopimusten vastaisesti.

Anttihan kisasi Kulmunin kanssa Keskustan puheenjohtajuudesta, mutta menetti sen Kulmunille.

Jotkut arvioivat syyn olleen siinä, että Antti, puheenjohtajaksi päästyään, ei voisi olla valtiovarainministeri, kun on jo rähjääntynyt vaalirahasotkuissaan. Ja, kuinkas sitten kävikään?

No, tämähän on nyt poliisin tutkinnassa eikä siitä sen enempää. Perästä kuuluu.

  • * *

Mutta, että Kulmuni itse olisi päättänyt erota.

Tuskin.

Hänellä lienee kova pyrkyryys poliittisella kartalla.

Ehkä siksi, hän tiedotustilaisuudessaan, hieman suri kohtaloaan. Tunteet nousevat pintaan, jos itse ei uskonut tehneensä mitään väärää, mutta sai silti sapiskaa ns. ’isän kädestä’!

Sipilän hallituksessa ollessaan, nimenomaan Kulmuni esiintyi Senaatintorilla aggressiivisena Aktiivimallin puolustajana, SAK:n järjestämässä mielenosoituksessa. Näitäkin on hyvä muistaa, jos tunteet pyrkivät menemään säälin puolelle.

  • * *

Kansan muisti on niin hyvä, kuin sen heikoimman lenkin.

Siksi on hyvä olla tietoinen, miten maatamme hoidetaan kulloistenkin poliitikkojen toimesta.

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu