Onko Keskustasta enää maaseudun yrittäjien puolueeksi?

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.1685580

Päivittäin saamme lukea lehdistä, että karjatilalliset joutuvat lopettamaan toimintansa kannattamattomana. Tuottajahinnat ovat niin alhaalla, että viivan alle jää miinusmerkkinen kate.

Monikymmenpäiset naudat ja possut, viedään teurastamolle.  Miljoonainvestoinnit vaatineet talousrakennukset jäävät velkataakaksi ja yrittäjät työttömiksi.

Monet uupuneet yrittäjät ovat jättäneet myös karjansa hoidotta. Eläinsuojelutarkastajat kohtaavat karmeita näkyjä navetoissa ja muissa eläinsuojissa.

Pahin ei ollut monikymmenpäisen nautakarjan muumioituneet kehot, sillä ne olivat jo vapautuneet kärsimysten kautta nälästään. Pahinta ovat luurangoiksi laihtuneet ja likaiset eläimet, jotka parsinavetoissa eivät pääse edes liikkumaan.

”Eläinlääkäriä kohtasi kammottava näky karjatilalla Keski-Suomessa – 41 nautaa muumioitui tunnistamattomiksi

Törkeä eläinsuojelurikos paljastui läänineläinlääkärin tehdessä tarkastuksen tilalle toukokuun lopulla.”

Luimme vast’ikään myös pohjois-savolaisesta kurkunviljelijästä, joka 26 -vuoden yrittämisen jälkeen joutuu tuhoamaan tonnien kurkkuviljelykset ylisuuriksi kasvaneiden energiakulujen takia.  Yrittäjien lisäksi, työttömiksi jää viisi työntekijää.

MTV: Pohjoissavolainen kurkkuviljelijä tuhoaa viljelmänsä – sähkön hinnan nousu ajoi epätoivoiseen tilanteeseen

Tuossa esimerkit, jotka kertovat karua kieltään yrittäjien epätoivosta.

Hallituksessamme istuu nyt muutamia keskustalaisia ministereitä, joista maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä lienee ainoa, joka tunnistaa tilanteen, mutta ei yksin pysty auttamaan hädänalaisia.

Kun korona hiipi maahamme, elinkeinoministeri Lintilä käynnisti välittömästi monialayrittäjien auttamisen eri kanavien välityksellä. Business Finland jakoi rahaa satojatuhansia yrittäjille, jotka eivät olisi edes tuota rahaa tarvinneet. Jotkut rehelliset kuitenkin palauttivat saamansa rahat, kun ymmärsivät, että heillä ei ollut mitään hätää.

Keksityille investoinneilleen kuitenkin monet  keplottelivat rahaa, joista korviimme on kuulunut start-up -yrittäjiä, jotka eivät saaneet mitään aikaan. Rahat menivät ja velkaa jäi satojatuhansia euroja.

Maaseutuyrittäjien hätä ei näytä koskettavan elinkeinoministeri Lintilää (kesk), valtiovarainministeri Saarikkoa (kesk), eikä tiede- ja kulttuuriministeri Kurvista (kesk) puhumattakaan maa- ja metsätalousministeri Leppää, jonka nyt viimeistään pitäisi viheltää peli poikki. Hän sentään näkee työssään kaikkein lähimmin todellisen hädän.

Maaseudun yrittäjille on nyt pikaisesti jaettava mm. BF:n tukirahaa. Ei voi olla niin, että vain sivusta katsotaan, miten yritys toisensa jälkeen tuhoutuu.

Nyt, jos koskaan, on korkea aika pysäyttää vihreän vallankumouksen vaatimat toimet, joiden ylimitoitettu ideologia edellä -pakonomaisuus, ajaa alas  kotimaisen huoltovarmuuden, kotimaisen tuotannon ja lopulta ruuan lastemme lautasilta.

Kysymys kuuluu: Onko Keskusta enää maaseudun yrittäjien puolue?

 

 

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu