Miljoonat valtion avustukset somalijärjestön yksityiseen käyttöön?

”Helsingin seudulla toiminutta järjestöä epäillään poikkeuksellisesti avustusvarojen väärinkäytöksestä. Somali Reconstruction And social Development ry. eli Sorasod, ehti 16 -toimintavuotensa aikana saada yli miljoonan edestä erilaisia avustuksia, ennen kuin sen tarina päättyi konkurssiin vuonna 2018.”  HS 9.12.2022

Suomessa avustuksia erilaisille yhdistyksille jakavat niin valtio, kunnat, kuin erilaiset järjestöt.

Keskiviikon 9.12. HS:n artikkeli järkytti minua.

On välttämätöntä, että aiheesta puhutaan, vaikka välittömästi ajattelin, että saan pikaisesti rasistisyytteen niskaani.

Sinisilmäinen tukien jakaminen maahanmuuttajajärjestöille, näyttää olevan suomalaisen yhteiskunnan musta piste.

Samaan aikaan, kun maahanmuuttajaperheille tarjoutuu kaikki mahdollisuudet, maamme vähävaraisten perheiden lapset eivät pääse harrastamaan ylisuurten osallistumismaksujen, harrastukseen tarvittavien välineiden ja harrastuspaikkakunnille tapahtuvien kuljetusten tuen puutteen takia.

On korkea aika nostaa ’kissa pöydälle’ ja aloittaa puhe sosiaalitukien jakamisen järjettömyydestä vain niille kohderyhmille, joiden uskotaan – siis uskotaan – olevan suurimmassa avun tarpeessa.

Kyse ei ole vastakkainasettelusta, vaan hämärtyneestä toimintamallista, joka peittää alleen hyväksikäytettävät tukirahat, joita STM jakaa vuosittain maahanmuuttajajärjestöille, joista nyt esiin tullut hyväksikäyttö on hyvä esimerkki.

Helsingin Sanomien artikkeli on oiva esimerkki siitä, miten jo 16 -vuotta Suomessa toiminut Sorasod -järjestö on onnistunut huijamaan valtiomme varoja yksityiseen kulutukseensa.

Maamme kansalaisten verovarojen hyväksikäyttö on otettava huomioon, kun seuraavalla hallituskaudella tehdään leikkauksia vähävaraisten suomalaisten sosiaalietuuksiin.

* * * *

”Syyskuussa 2018 S0rsod hakeutui konkurssiin. Kolme kuukautta myöhemmin konkurssi raukesi varojen puutteeseen. V. 2019 järjestön tuhkasta nousi uusi yhdistys, Tule mukaan ry.  Toinen rekisteröinnin yhteydessä ilmoitetuista vastuuhenkilöistä oli sama, kuin Sorasod.” HS, 9.12.2022

* * * *

Nyt STM yrittää periä myönnettyjä avustuksia takaisin, mutta on hyvä olla tietoinen, että niitä tuskin koskaan saadaan.

Sen sijaan, kansamme jokainen tukirahansa ylittänyt, joutuu maksamaan kaiken takaisin, vaikka ei olisi edes tiennyt ylitystä tehneensä.  Suurin ryhmä ovat opiskelijat, joiden opintorahoja peritään ulosoton uhalla.

Peace, Love, Freedom!

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu