Miksi pm Marin jätti kertomatta presidentti Niinistölle puheensa Horneteista?

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/65a29025-1ade-4e56-a431-93c4cb50fe4a

Pääministerin vaativaa tehtävää hoitanut Sanna Marin (SDP) on loppusuoralla.

Neljän vuoden pesti on sisältänyt koronan aiheuttamien toimenpiteiden hallinnan, Natoon liittymiseen tarvittavat visiitit eri maihin ja yli vuosi sitten alkaneen Ukrainan sodan seurauksista selviytymisen.

Poliittisen asemansa turvin, pääministerin paikan saanut Marin, lienee hyvin paineita kestävä, mutta myös niitä rajusti purkava.

On selvä, että 36 -vuotiaana paineiden sietokyky ei ole kovinkaan merkittävä. Tunnetasolle putoaminen saattaa houkuttaa juhlintaan päihteillä, joiden vaikutus voi johtaa hallinnan puutteeseen.

Kyse ei ole siitä, onko pm vapaa-ajallaan juhlimassa/bilettämässä, vaan asemansa edellyttävästä kuriositeetista.

Suomessa toimivat ’paparazzit’, jotka kerran keksittyään, ovat aina haukkana paikalla, jos/kun aihetta ilmenee.

Niinpä olemme saaneet jälleen kuvia Seiskan sivuilla bilettävästä pääministeristämme, jonka julkisissa paikoissa esiintymistä on kuvattu päihtyneenä.

Suomen pääministeri ei kuitenkaan voi lähteä omin päin viemään viestiä maailmalle maamme ulkopoliittisista, puolustuksemme jalokivistä, joista hänen osaamisensa lienee lopulta melko vähäinen.

Kun pm Marin jätti kertomatta puolustusvoimain ylipäällikölle, Niinistölle, puolustusministeri Kaikkoselle ja puolustusvoimille, että Suomi voi mahdollisesti luovuttaa vanhat Hornetit Ukrainalle siinä vaiheessa, kun maamme saa Yhdysvalloilta uudet, niin on kysyttävä – miksi hän näin toimi!

 

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu