Pelaako Orpon hallitus venäläistä rulettia?
Työmarkkinoiden toimivuuden selkiyttämisessä, kansamme polvilleen laittamisen keinoin, Orpon hallitus uskottelee olevansa oikeassa.
Todennäköinen seuraus jääräpäisyydestä kostautuu ennen pitkää.
Yhteiskuntarauhan järkkyminen saattaa seurata, mikäli hallituksen pakonomainen pitäytyminen 100.000 työllisen saamisen tavoitetta pidetään johtotähtenä.
Jokainen meistä tietää, että tällä hetkellä, ennen lakkoja, muutosneuvottelujen (ent. Yt-neuvottelu) kautta, jolloin yritykset joko lomauttivat tai irtisanoivat henkilöstöään, on tarpeetonta ylläpitää halliusohjelman tavoitetta.
Järkevintä olisi myöntää hallitusohjelman muutoksen välttämättömys.
* * * *
Häriötilassa oleva yhteiskunta on onnenkantamoinen naapurimaan vihamieliselle taholle, jonka tiedustelutaho on hereillä.
Suomea ei johda hallitus vaan SAK nykyään. Tosin SAK:ta ei ole kansanvaaleilla valittu johtamaan maata, hallitus on !⁰ Niin kauan kun hallitukset myötäilivät SAK: n vaatimuksia, ollaan rahallisia. Mutta auta armias, jos joihinkin ” saavutettuihin” etuihin puututaan, tehhdään hetkessä poliittinen-/tukilakko tai muu lakko.SAK: n lakkoaseet ovat kovat, AKT sulkee satamat ym. Näin saadaan Suomi nopeasti jumiin, siihen sitten vaan tukilakkoja lisäksi.SAK yrittää kaataa laillisen hallituksen ja SDP, Vihreät ja Vasemmistoliitto ovat kompuksessa Hallitusta vastaan. Vaikuttaa kapinalta. Näillä eväillä Suomi ei ole pysynyt muualla nousevan talouden kelkassa 16 vuoteen . Talouden kasvu on ollut jumissa. Kaikille hallituksen ” korjaussarjan” ehdotuksille sanotaan vain EI KÄY ! Poliittiset lakot/ tukilakot kieltoon kokonaan, poliittisia mielenilmaisuja saa vapaasti esittää vapaa- ajallaan vaikka kuinka laissa sallituilla keinoilla.
Palkkaneuvottelut ova asia erikseen. Toki niissäkin pitää olla järki päässä, aina sitä ei ole ollut.Olisihan yksi haave, joka tuskin koskaan toteutuu, työnantajat sanovat, että koko yritysmaailma Suomessa on ” lakossa” jos johonkin/ joihinkin työnantajan vaatimuksiin ei suostuta. Silloin ei makseta palkka ja ovet ovat säpissä, kaikki teollisuus alas ajettu, vai tuulivoima saattaa joku päivä toimia…….. kaikilla olisi niin mukavaa. ( tehty iso pilke silmäkulmassa)
Ilmoita asiaton viesti
”SAK yrittää kaataa laillisen hallituksen ja SDP, Vihreät ja Vasemmistoliitto ovat kompuksessa Hallitusta vastaan. Vaikuttaa kapinalta”
Kannattaa nyt ottaa rauhallisesti – kyse on ennemminkin siitä, miten hallituksen, työntekijöiden aseman heikennysten yksipuoinen päätös, on kaikkea muuta, kuin demokratiaa.
On selvää, että maasamme on edelleen mahdollisuus demonstroida vääryyttä vastaan.
Ilmoita asiaton viesti
Kuinka niin ”rauhallisesti”?
Kai demokratissa saavat muutkin sanoa mielipiteensä kuin ay-liike ja sen tukijat sosialistit?
Taitaa olla niin että olet ymmärtänyt että demokratia tarkoittaa että tietyt piirit päättävät asiat vaaleista huolimatta?
Ilmoita asiaton viesti
Työntekijöidenn aseman heikentäminen ei ole vääryys vaan välttämättömyys, joka johtuu pitkäaikaisesta velalla elämisestä. Yksityisen sektorin ja valtiolta palkkaa saavat ovat eläneet yli varojensa. Nyt on aloitettava etujen karsiminen ja päämääränä on että terveen ja työkykyisen kansalaisen on tultava jatkossa toimeen”omillaan”.
Ilmoita asiaton viesti
Näin juuri lukuja miten yhteiskunnasta palkkaa saavien määrä on lisääntynyt.
Aikaa myöden saamme kaikki palkkaa yhteiskunnan tehtävissä.
Tietojen käsittely on lisännyt työllisyyttä olen sen huomannut asioidessa.
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoitat jo otsikssa lähtökohtaiseti väärin.
Ay-liike on se joka pelaa venäläistä rulettia koko Suomen tulevaisuudella.
Ei voi olla niin että ay-liike määrää maan hallitusta ja hallituksen lakien säätämistä.
Mitä me teemme eduskunnalla jos ay-liike päättää asiat.
Asiat päätettäisiin huutäänetyksellä ”työläisneuvostoissa”.
Ilmoita asiaton viesti
https://www.is.fi/politiikka/art-2000010322926.html
Nyt, jos koskaan tarvitaan pelisäännöt, miten hallitus ei yksisilmäisesti voi päättää, miten työväestöä kohdellaan.
Pelottelusta ei hyvä seuraa – on puhuttava äänellä, joka kuullaan ja tunnistetaan.
Ilmoita asiaton viesti
Nämä saavutet edut ovat nykyiseen valtion rahatilaan kohtuuttomia ja lisää vaaditaan, sekä vanhat edut ovat ” IKUISIA” ! Maailma muuttuu SAK ja sisialistit pysyvät menneisyydessä. Nyt on selvästi kyse valtataistelusta, SAK / Sossut ja Vihreät eivät katso Suomen etua vaan ovat Suomen tulevausuutta ja Hallitusta vastan. Suomella ei ole varaa elää enää velaksi !
Ps. Sama sumpula on myös Rajalain tekemisessä, kaikkia ikivanhoja lakeja ei ole järkevää noudattaa, ne ei edes sovellu nykyaikaan ja se myönnetään yleisesti. Kukaan ei tule niiden rikkomisesta rankaisemaan. Eikö aikaisemmat sodat venäläisiä vastaan opettaneet mitään ?
Ilmoita asiaton viesti
Hallituksen tavoitteet on otettu suoraan EK:n tavoitteista – niin suoraan ettei sitä voi kiistää edes EK tai Suomen yrittäjät (joka tosin perusteli väitteen virheellisyyttä sillä ettei kaikkia heidän vaatimuksiaan ole mukana hallitusohjelmassa).
Satonen on perustellut hallitusohjelmaa sillä että pyritään menemään ruotsalaiseen malliin – ne Satosen perustelut on todettu virheellisiksi (siitä voi lukea esimerkiksi faktabaarista).
Samoin suurimmalle osalle perusteista ei hallitus pysty osoittamaan mitään vaikutusta työllisyyteen.
Hallitus myös väittää, ettei työmarkkinoilla ole saatu mitään aikaiseksi. Sekin on täysin virheellinen väite – työntekijäpuoli on tullut todella paljon vastaan viime vuosien aikana monessa asiassa (esimerkiksi ottanut työnantajamaksuista yli 2% maksettavakseen joka siis edelleen kikystä on voimassa – palkankorotukset ovat olleet todella maltillisia vuosikausia – niin maltillisia että suomalaisten ostovoima, mutta myös esimerkiksi mediaanipalkat, on heikentynyt monina vuosina – ja samaan aikaan osinkoja maksetaan ennätysmääriä), eikä työntekijäpuoli ole se, joka esti paikallisen sopimisen laajentamisen – se oli Suomen Yrittäjät.
Yritykset ovat saaneet vuosien aikana todella merkittäviä helpotuksia myös muilla tavoin kuten 6%:n yhteisöverojen alennukset – joiden piti EK:n mielestä lisätä niin investointeja kuin työpaikkojakin ja tilastoista voidaan nähdä kuinka ne ovat sen jälkeen vain vähentyneet – kummatkin.
Hallitus väittää myös ettei edellinen hallitus saanut mitään aikaan – mitä nyt sai nostettua työllisyysasteen historian korkeimmalle tasolle (75%:sta yli 78%:iin) – sen jälkeen tosin tämä hallitus on saanut pudotettua sitä rutkasti, ja samoin saanut aikaan lisää työttömiä (viimeisin lukuhan oli 32 000 työtöntä enemmän kuin vuosi sitten ja työllisyysaste on pudonnut prosentin verran siitä mikä se oli silloin kun tämä hallitus aloitti kautensa).
Samoin EK väittää että Suomessa työvoimakustannukset ovat korkeammat kuin Ruotsissa tai Saksassa – tämäkin on ainakin EU-tilastojen mukaan täysin väärä väite. EU-tilaston mukaan kaikkina vuosina, joita tilasto osoittaa työvoimakustannukset ovat olleet Suomessa noita verrokkimaita, oikeammin esimerkiksi kaikkia Pohjoismaita (ja monia muitakin EU-maita matalammat – ollaan nimittäin lähellä EU:n keskiarvoa – ja ihan lukuina vielä: vuonna 2023 työvoimakustannukset Suomessa 37.1, Ruotsissa 38.9, Saksassa 41.3, Tanskassa 48.1 ja Norjassa 51.9 – EU-maista yhteensä 11 maassa on korkeammat työvoimakustannukset kuin Suomessa)
Tuottavuuden kasvukin sysätään työntekijöiden viaksi – siihen kuitenkin vaikuttavat lähinnä omistajien ja johtajien tekemät päätökset, työntekijät eivät voi päättää yrityksen tuottavuuteen vaikuttavista asioista yrityksissä. Sama koskee muitakin kilpailukykyyn vaikuttavia tekijöitä pitkälti. Omistajat ja johto päättää investoinneista, tuotekehityksestä jne. – ne ovat niitä asioita, jotka vaikuttavat tuottavuuteen ja kilpailukykyyn. Eivät palkat tai työntekijän aseman heikentäminen – tai niiden heikentämisellä on vain päinvastainen vaikutus yrityksen tuottavuuteen. Sen lisäksi että ne vaikuttavat myös negatiivisesti julkishallinnon verotulokertymään (valtiotahan rahoitetaan lähinnä tuloveroilla ja kulutusveroilla – pääomaverojen ja yhteisöverojen osuus on hyvin pieni osa valtion rahoituksesta).
Mitä tulee valtapolitiikkaan – itse ainakin olen saanut tähän asiaan liittyvistä keskusteluista sen kuvan että se on kyllä perussuomalaiset, jotka tässä haluavat nujertaa SAK:n eli kostaa SAK:lle – heidän edustajansa ovat sanoneet sen niin suorasti kuin olla ja voi moneen kertaan esimerkiksi A-Studion keskusteluissa jne. Kokoomus tunnetusti on EK:n poliittinen siipi… ja EK tietysti ajaa omien jäseniensä etuja (ei Suomen valtion etuja).
Ja mitä tulee työelämän joustoihin – en tiedä, miten työelämää enää voisi joustavoittaa lisää kun on olemassa 0-tuntisopimukset ja määräaikaiset sopimukset, irtisanomiset ovat Suomessa helpompia ja halvempia yrityksille kuin länsimaissa tyypillisesti, on paikallisen sopimisen mahdollisuudet, voidaan sopia työajan joustoista jne. Eiköhän tässäkin puhuta ihan eri asiasta kuin työelämän joustoista – työnantajapuoli haluaa vain saada alennettua palkkoja alle yleissitovien minimiehtojen.
Ilmoita asiaton viesti